Asrock

Star Story: The Horizon Escape Review
Gameplay8.1
Poveste7
Grafică6.3
Sunet8
7.4Scor total

Star Story: The Horizon Escape, dezvoltat de Evil Corporation Games, e un joc ce combină stilul de a-ți alege propria aventură, progresul unei novele obișnuite, obținerea de obiecte și de a rezolva puzzle-uri, și bătăliile turn-based ale unui RPG.

Povestea te pune în locul unui arheolog a cărui navetă spațială s-a prăbușit pe o planetă nu prea primitoare din cauza câmpului gravitațional puternic al acesteia. În timp ce spiritul lui de aventurier îi spune să exploreze tărâmurile nemaivăzute și să descopere secrete îngropate adânc în misterioasa planetă, obiectivul lui principal este de a evada cât mai repede de pe periculoasa planetă. Având în vedere că nu mai are nimic de pierdut, acesta decide să învețe cât mai multe despre tot ce îl înconjoară, în timp ce caută o cale de a evada. În majoritate, această planetă este doar deșert cu unele adăposturi create de alți supraviețuitori care s-au prăbușit și s-au împărțit în diferite grupuri pentru a supraviețui (raideri, oameni de știință, etc.)

Povestea e destul de simplă, și nu se prea investește vreo emoție în protagonist, răufăcători, sau NPC-uri, care, din fericire, toți au un potențial ca să fie speciali. Nici protagonistul, nici lumea, nici celelalte ființe nu au fost perfecționați în așa fel încăt să ne pese, iar jocul se termină dintr-o dată, lasându-ne în urmă cu foarte multe întrebări. Presupun că vor mai urma și alte episoade din Star Story, deoarece finalul arată că mai sunt foarte multe aventuri rămase.

Un aspect foarte tare este că jocul îți permite să continui povestea exact cum vrei tu. Fiecare acțiune pe care o faci în joc, îți adaugă un punct în unul dintre cele trei specialități: agresiv, indiscret, susținător. Numărul de puncte din fiecare specialitate nu numai că îți afectează decizile pe care o să le iei de-alungul jocului, dar și echipamentul pe care îl vei primi. Specialitatea de agresivitate îți permite să creezi arme, specialitatea de indiscret îți permite să creezi gadgeturi pentru explorat (cizme de sărit, aparate de traducere), iar specialitatea de susținător îți oferă abilitatea de a crea obiecte de viață.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte