Enermax Starryfort SF30

Starsector (fostul „Starfarer”) este un joc de luptă spațială, în curs de desfășurare. Este un joc de explorare și în același timp, economic. Luați rolul unui căpitan de navă spațială care caută avere și glorie. Starsector este dezvoltat de Fractal Softworks, deși inițial a fost lansat pe data de 26 aprilie 2013, jocul încă se află în stadiul de Alpha.

Gameplay

Pentru început, tutorialul este exrem de mare, dar nu mă pot plânge de asta, deoarece mi-a fost de folos pe tot parcursul jocului, deoarece Starsector nu este un joc simplu și banal, ba din contră, deși nu pare, este unul destul de complex, cu o varietate de acțiuni și controalele acestuia diferă de restul jocurilor. Tutorialul este destul de explicit, nu este unul pe care să spui că nu-l poți înțelege, până și un copil de 8 ani sunt sigur că ar ști ce să facă dacă urmărește tutorialul măcar odată, deși este unul foarte lung, nu te lasă cu ,,goluri”.

Starsector

La început, jocul îți oferă posibilitatea să-ți alegi căpitanul navei, și ai de unde alege… Ai o diversitate de căpitani, de la o bătrânică astronaut (mi așa mi s-a părut că arată) până la un personaj care parcă ar fi fost scos din Halo. Jocul îți oferă posibilitatea să mai alegi și vârstă sectorului: tânăr, mediu, bătrân sau mixt. Sectorul tânăr are cele mai fierbinți stele, mai multe planete și resurse, dar puține habitate. Sectorul mediu are un echilibru între planete și stele. Iar sectorul bătrân are cele mai reci stele, puține planete, puține resurse, dar multe habitate. Eu l-am ales pe cel mixt, deoarece conține diferite constelații cu diferite vârste. Mai poți alege și dimensiunea sectorului: mic sau mediu. În sectorul mic, sunt cu 50% mai puține stele decât în cel normal. Nu știu de voi, dar eu ador când un joc îți oferă cât mai multe posibilități de a alege, pentru a-ți crea jocul, așa cum dorești tu. Apoi, îți poți alege ,,meseria”: vânător sau ,,gunoier”, un fel de colector. După îți poți alege clasa: zmeu sau ,,păstor”. Fiecare meserie și clasă, având avantajele și dezavantajele sale.

Starsector
Mi-a plăcut la Starsector, că îți oferă mai multe variante și ai de unde alege felul în care vrei să joci. Nu e vorba de luptă. Fiecare întâlnire vă oferă un meniu, făcand câteva alegeri cum să interacționați. Uneori, fugă este cea mai bună opțiune. Și ceea ce am realizat imediat în acest joc este că niciodată nu trebuie să te grăbesti în a face orice tip de acțiune, trebuie să te gândești foarte bine la ceea ce vrei să faci. De exemplu, am întâlnit o navă, pe care eram 100% sigur că o pot învinge, deoarece, știam că e mai slabă, asta până în timpul luptei, când mi-a dat umilință. Există o mulțime de adversari cu mijloacele necesare gata de a vă zdrobi la începutul campaniei. Starsector, nu va protejează la început, precum restul jocurilor. Trebuie să alegeți cu atenție țintele, să nu va lăsați înșelați de aparențe, așa cum am pățit eu.

Starsector

Jocul oferă o diversitate de nave de luptă, incă de la început ai de unde să alegi, fiecare navă se potrivește unui stil de joc. În timpul jocului ajungi să cumperi alte nave, din ce în ce mai spațioase, blindate sau impunătoare. Dar dacă nu ai bani să cumperi una nouă, îi poți face diferite upgrade-uri celei vechi pentru a-ți continuă aventură și pentru a caută noi planete și nave inamice, unde vei găsi resurse. Dacă nu vrei să ataci, poți face negoț, o metodă foarte avantajoasă de a obține profit.

Starsector

Grafică și sunet

Starsector are o grafică 2d, dar asta nu înseamnă ca este rea. Grafica jocului este una cu foarte multe detalii foarte bine conturate. Jocul este foarte viu colorat, ce face plăcere ochiului să le privească sau cel puțin în cazul meu. Nici coloana sonoră nu este rea deloc, de la muzică tipic jocurilor spațiale, dar având umpic de esență în ea, la sunetul armelor și al navelor, fiecare navă având sunetul ei propriu.

Starsector

Concluzie

Starsector este un joc spațial 2d, ce se diferă de restul jocurilor banale de acest gen. Îți ofera posibilitatea de a personaliza stilul de joc foarte mult și am apreciat asta. Grafica și sunetul nu sunt rele. Deci pot spune că abia aștept să se lanseze versiunea finală a acestui joc.

 

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte