Asrock

Potrivit cercetătorilor, o nouă specie de malware, cunoscută sub denumirea de Steam Stealer, este suspectată de furtul a numeroase conturi de utilizatori de pe platforma principală a celor de la Valve. Cei doi cred că acest program malware a fost dezvoltat iniţial de un grup de infractori cibernetici vorbitori de limba rusă. Ipoteza este susţinută de mai multe indicii lingvistice, găsite pe o serie de forumuri underground.

Steam Stealer funcţionează ca un program malware comercial, disponibil la vânzare în mai multe versiuni, cu diferite caracteristici, upgrade-uri gratuite, manuale de instrucţiuni, sfaturi personalizate de distribuţie şi multe altele. În cazul acestor tipuri de campanii, preţul mediu de pornire este de aproximativ 500 de dolari. Totuşi, programele Steam Stealer au un preţ ridicol de mic, fiind vândute de obicei cu mai puţin de 30 de dolari, ceea ce le face atractive pentru infractorii cibernetici aflaţi la început.

Răspândirea Steam Stealers se face, în principal, dar nu exclusiv, prin intermediul site-urilor clonate, care distribuie programe malware, sau prin tehnici de social engineering, victima fiind abordată cu mesaje directe. Odată ce programul malware ajunge în sistemul utilizatorului, îi fură întregul set de fişiere de configurare Steam, apoi îi localizează fişierele Steam KeyValue, care conţin datele de identificare ale utilizatorului şi nivelul său. Dacă obţin aceste informaţii, infractorii cibernetici pot controla contul utilizatorului.

Dacă, anterior, furtul conturilor de jocuri online era o activitate pentru copii, dornici de un profit rapid, obţinut în urma vânzării pe forumuri underground, acum infractorii şi-au dat seama de adevărata valoare de piaţă a acestor conturi. Oportunităţile se referă la furtul şi vânzarea articolelor din joc, care ar putea să valoreze sute de dolari.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte