Sublevel Zero Review
Povestea8
Gameplay8.5
Grafică9
Sunet9.5
8.8SCOR
Reader Rating: (2 Votes)
8.7

Uitându-mă pe Steam am observat un joc care mi-a atras atenția, și-anume Sublevel Zero un shooter first-person roguelike six-degree-of-freedom. Mai pe românește vorbim de un shooter cu perspectivă first-person în care jucăm cu o navă spațială capabilă să se miște și să stea în orice poziție (poți sta și cu capul în jos).

Colegul nostru St4rL1gH7 a jucat jocul și a făcut un video pe YouTube:

Povestea

Povestea din spatele Sublevel Zero se învârte în jurul unui viitor sumbru, în care umanitatea după o epocă plină de mari progrese și explorare a spațiului trece printr-un eveniment cataclismic care a ras de pe fața pământului majoritatea tehnologiilor existente. Oamenii au ajuns să locuiască în triburi și sub conducerea așa-zișilor warlords, însă faci parte dintr-un grup care dorește să exploreze misterele cataclismului și speră, într-un final, să readucă tehnologiile. Astfel că rolul tău este cel de cercetaș într-o navă, trimis pentru a explora o facilitate abandonată dinainte de cataclism și în timp ce lucrurile par să fie favorabile, ajungi la un sublevel care găzduiește un portal instabil. Înainte de a putea reacționa, ești absorbit de portal și trebuie să călătorești prin 6 etape aleatorii pentru a scăpa.

sublevel1

Gameplay

Dacă ai jucat vreodată și Descendent sau orice joc similar de explorare spațială, acest joc ți se va părea „comod”. Controlul jocului deși la prima impresie arată destul de „alunecos”. este incredibil de receptiv și intuitiv. Poate că vă va da mici bătăi de cap la început orientarea și mișcarea navei, vă recomand să parcurgeți tutorialul pentru a înțelege mai bine acest aspect. Jocul în sine nu este unul dificil. Trebuie să treceți prin mai multe niveluri și să distrugeți inamicii care vă stau în cale. Ceea ce ar putea constitui o piedică (fatală chiar) este în momentul în care dați de mai mulți inamici simultan, în special 3 sau chiar mai mulți de 3. De asemenea, puteți echipa nava cu diverse arme și itemuri care se pot regăsi prin diversele etape ale jocului.

sublevel2

Grafică

Grafica folosește un stil pixelat care oferă rezultate impresionate. Vorbim de o tematică de tip sci-fi, culori vibrante și luminițe care ne duc cu gândul la neoane. Jocul oferă un framerate stabil și constant. Personal n-am întâlnit scăderi bruște de frame-uri ceea ce mă face să cred că Sigtrap Games au oferit un nivel de atenție și în ceea ce privește optimizarea grafică a jocului.

sublevel3

Sunet

Coloana sonoră este plăcută, cu iz retro care se pliază pe dinamismul jocului. Nu trebuiesc uitate nici efecte audio care sunt realizate destul de bine.

sublevel4

Concluzie

Sublevel Zero oferă o experiență minunată pentru doritorii acestui gen de joc. Însă pentru suma de 13.99€ avem parte de un conținut ceva mai „sărăcios”. Eu vă recomand să mai aveți răbdare, poate veți prinde o reducere a jocului pe Steam.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte