Sudden Strike 4 Review
Poveste8.5
Gameplay6
Grafică și sunet7
7.2Scor
Reader Rating: (1 Vote)
9.5

Adevărul este că nu am jucat până acum niciunul dintre jocurile din seria Sudden Strike. După ce a jucat Sudden Strike 4, mă gândesc dacă vreau să le joc pe precedentele! Lansat simultan pe PlayStation 4 și pe PC, Sudden Strike 4 este un joc de strategie în timp real în stilul Company of Heroes și Dawn of War. Plasarea în timp este cea mai faimoasă din orice punct al istoriei militare – teatrul european al celui de-al Doilea Război Mondial.

Există trei campanii individuale oferite în Sudden Strike 4 – germană, sovietică și aliată, fiecare cu câte șapte misiuni. Aceste misiuni au de asemenea o setare ușoară și normală a dificultăților, cu un mod special „Challenge” deblocat dacă reușiți să atingeți un rating de trei stele pe o încercare anterioară. Aceste provocări se referă la dificultăți suplimentare cum ar fi muniția limitată sau chiar la lovirea tuturor vehiculelor inamice urcate la starea de elită, de exemplu.

Pentru prima dată în serie, în plus față de mai multe campanii, există, de asemenea, trei generali din lumea reală (inclusiv George Patton și Bernard Montgomery) pentru fiecare națiune. Fiecare general are un pic de istorie în spate, precum și diferite puteri și un sistem de upgrade care pot oferi reparații suplimentare, echiparea soldaților cu mine și grenade, sau acordarea de precizie suplimentară pentru piesele lor de artilerie. Completarea misiunilor de poveste oferă puncte pe care le puteți aloca pentru a debloca aceste avantaje, permițându-vă să alegeți o varietate de puteri mai puțin costisitoare sau să le puneți în competențe mai puternice. Selecțiile nu sunt permanente, nici selecția generală, permițând jucătorilor să aleagă instrumentele potrivite și liderii pentru fiecare misiune în parte.

Sudden Strike 4 este un joc de strategie în timp real în adevăratul sens al cuvântului. Dacă nu este un tip de joc cu care sunteți obișnuiți, Sudden Strike 4 nu vă va ține mâna în timp ce vă dați seama ce trebuie să faceți. În afară de tutorialul scurt, există puține instrucțiuni pentru marea majoritate a vehiculelor și veți învăța din greșeli în timp ce jucați. Există peste 100 de unități unice în joc și cea mai mare parte a descoperirii despre cum să le folosești în mod eficient cade pe tine. Acest lucru va speria probabil mulți jucători care nu au mai jucat astfel de titluri grele.

Jocul nu este un „RTS” în care aduni resurse, nu există silozuri, depozite pentru capturarea resurselor suplimentare sau orice altă modalitate de acumulare de resurse decât atunci când Generalul anunță că aprovizionările au apărut în mod misterios. Acest lucru înseamnă că, după a doua misiune, va trebui probabil să abordați un obiectiv de mai multe ori de la zero înainte de a vă da seama de abordarea corectă. Nu există o strategie de baricadare până aduni resurse, nu există nici o economie reală în joc – Sudden Strike 4 este strategie și tactică pură. Dacă asta este ceea ce căutați, puține jocuri o fac atât de bine. Dacă sunteți fani a jocurilor de strategie gen „Command & Conquer” sau „Company of Heroes” acest joc nu este pentru voi.

Spre deosebire de multe titluri RTS, Sudden Strike 4 acceptă, de asemenea, un mod de „pauză și redare”. Permițând jucătorilor să oprească acțiunea, să emită un nou set de comenzi și apoi să întrerupă jocul acordând câteva straturi suplimentare de tactici, jocul devine lent dar și permite tactici avansate de luptă. Mi-a plăcut faptul că Sudden Strike 4 oferă secvențe în stilul jocurilor Commandos ca și recompensă după terminarea unei misiuni. Finalizarea unei misiuni deblochează înregistrări istorice și prezentări generale ale acelei lupte. Acestea nu sunt nuanțate și pot cădea greu anumitor jucători pentru că imaginile prezintă realitatea dură a acelor vremuri, dar pentru mine acest lucru a contat mult când am jucat și mi-au trezit interesul făcându-mă să continui să-l joc chiar dacă în unele momente mi se părea enervant de greu.

Un lucru extrem de interesant în Sudden Strike 4 a fost interpretarea vocală. Unitățile individuale vorbesc limba lor maternă, oferind un „jawohl mein kommandant!”, când joci cu nemții și o voce apăsată și puternică când joci cu americanii. Este un pic surprinzător dat fiind faptul că dezvoltatorul Kite Games se află în Ungaria. Per total jocul arată și sună destul de drăguț. Există câmpuri de floarea-soarelui și livezi în Franța, crăpăturile de gheață din lacurile din afara Leningradului se văd bine, iar fabricile înalte încadrează trupele germane în timp ce aceștia întră în Stalingrad. Exploziile aruncă resturi și fum, iar roțile mașinilor chiar împrăștie noroi și zăpadă, pe măsură ce intră în unelte terenuri.

Punctul forte a oricărui RTS este multiplayer-ul, chiar și atunci când componenta single-player este puternică. Acesta este prezent și avem patru hărți – zonă rurală, plajă, asediu și râu înghețat. Aceste patru hărți acceptă până la opt jucători, amestecând și potrivind AI sau oameni, după cum considerați necesar. În skirmish și multiplayer, obiectivul dvs. este de a capta toate clădirile inamicilor. Având în vedere ce jocul nu este un RTS de farmat, veți folosi stațiile de tren și porturile capturate pentru a apela la întăriri folosind punctele pe care le câștigi prin supraviețuirea și lupta cu dușmanul. Pe măsură ce toți cei nouă generali sunt disponibili, împreună cu puterile lor, alegerea liderului drept și echilibrarea acestuia față de punctele forte și slăbiciunea celorlalți lideri este crucială pentru succes.

Sudden Strike 4 nu este un joc prost. De fapt, este departe de un joc prost. Dar valoarea lui depinde de fani și de câți sunt dispuși să îl joace. Jocul este foarte mult în valiza bibliotecii lui Kalypso de titluri „destul de bine” și nu oferă nimic nou pentru fanii genului. În principiu, jocul este doar unul de umplut timpul și nu cred că merită prețul de 50 euro cerut pe Steam.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte