Enermax Starryfort SF30

SUPERHOT este un joc de tip „First Person Shooter”, produs și distribuit de SUPERHOT Team și a fost lansat pe data de 25 februarie pe platforma Steam. Sloganul (foarte reprezentativ, de altfel) acestui joc este „acolo unde timpul trece doar când te miști”.

superhot _press_screenshot_01-1030x579

Gameplay

Principalul aspect cu care trebuie să vă obișnuiți este faptul că totul se miscă în jurul vostru doar atunci când și voi vă mișcați, putând profita de acest lucru și planificându-vă strategia în timp ce stați. Timpul „îngheață”, dar nu 100%, totuși, inamicii încă pot trage asupra ta, tu văzând gloanțele și traiectoria pe care o s-o urmeze, putând să te ferești de ele în timp util și permițându-ți să te miști în directia opusă. Armele sunt destul de diverse, de la pistol, bâtă, katana sau armă automată (asemănătoare cu m4a1-s) și probabil mai sunt altele, eu descoperindu-le doar pe acestea. Când nu dețineți o armă puteți foarte ușor să doborâți inamicii folosind pumnii. Un lucru dificil este faptul că în unele momente sunt foarte mulți inamici și vin din multe direcții, fiind nevoit să te ferești de gloanțele tuturor, tu fiind în mijloc iar ei trăgând pe un perimetru destul de mare și neputând să te ferești. În filmuletul de mai jos în care am testat jocul, nu am descoperit nicio tastă de „crouch” sau „duck”, fiind foarte necesară, multe gloanțe venind la nivelul capului și dacă ar fi existat această comandă te-ai putea feri foarte ușor. Nivelurile sunt destul de scurte, de fiecare dată când ești omorât, fiind nevoie să-l reiei de la început. Din punct de vedere al performanței a mers bine, am avut peste 50-60 cadre pe secundă, deși unii spectatori de pe stream au spus că au observat ceva probleme când mă jucam. Spuneau că a inamicii nu aveau mâinile atașate de corp, eu n-am observat asta dar este posibil, jocul fiind la început de drum.

superhot _press_screenshot_09-1030x579

Grafică

Deși grafica nu este foarte complexă, totul arată curat și foarte atent lucrat, locurile în care se petrece acțiunea sunt foarte simple, multe linii drepte în peisaj, usi, geamuri, camere, diverse obiecte aruncate în diverse locuri, pahare, sticle și alte lucruri asemănătoare. Inamicii sunt „construiți” dintr-o sticlă roșie, iar atunci când sunt omorâți se sparg în multe bucăți. Desi începutul jocului ne introduce într-o atmosferă retro, având un dialog într-o casetă neagră cu scrisul verde, continuarea ne oferă o grafică destul de simplă dar care ne ajută pentru concentrarea împotriva inamicilor.

Sunet

Deși nu a ieșit în evidență, sunetul n-a fost nici inexistent, a fost potrivit pentru atmosfera creată. Totuși, la final de nivel se aud sunete care sunt însoțite de titluri uriașe pe ecran pe care nu o să le uitați prea curând: SUPER!… HOT!.. SUPER!.. HOT!.. SUPER!.. HOT!.. SUPER!.. HOT!…

superhot -large-16x9-c

Concluzie

Per total, jocul mi-a plăcut și m-am distrat de minune când l-am jucat. Este destul de dificil când apar mai mulți inamici, având nevoie de o mică tactică, dar după câteva încercări și după ce te prinzi de unde vin toți „oamenii din sticlă roșie”, îi poți combate foarte ușor. Acest joculeț costă 20 de euro pe Steam (deși, probabil, ar fi trebuit să coste undeva între 10 și 15 euro), fiind foarte popular de la lansare. Chiar cred că merită să-l cumpărați, probabil de pe site-urile unde se găsește mai ieftin (le știți voi), măcar pentru a-l avea în colecție. Mi-a făcut plăcere să-l joc și o să-l continui până îl termin!

Vouă cum vi se pare jocul SUPERHOT? L-ați cumpăra?

Lasa un comentariu
SUPERHOT Review - Jocul unde timpul înseamnă tot
Gameplay9.5
Grafică9
Idee10
Raport calitate-preț7
8.9Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
10.0

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte