Enermax Squa RGB

Table Top Racing: World Tour Review
Gameplay7.5
Grafică8
Sunet9.5
8.3Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Table Top Racing: World Tour este primul produs lansat de Playrise pe Steam, produc[torul fiind cunoscut deja utilizatorilor de smartphoneuri și console Playstation. Varianta pentru PC a jocului cu mașinuțe controlate prin casă vine astfel pe Steam, iar noi l-am jucat și ne-a plăcut destul de mult. Astăzi vom discuta puțin mai în detaliu despre joc.

table top racing logo

Descriere și concept

Treci la volanul a 12 mașini de curse în miniatură, ultra-cool și complet modificabile, și încearcă cele 20 de circuite împotriva unor adversari malefici, într-un mod Campionat complet și cu ajutorul unui număr mare de Evenimente speciale.

Intră online pentru o luptă între 8 jucători și fii cel mai tare pilot din Table Top! Strivește-ți adversari folosindu-ți cu abilitate „Puterile” și „Armele din volan” unice, pentru a-ți croi drumul spre victorie! Cursele combative de mașini în miniatură n-au arătat niciodată atât de bine și nici nu au fost vreodată atât de amuzante.

ss_8ed08af2de7c86fad9cc9a3e71f890ebc62b5891

Gameplay

Table Top Racing: World Tour este un joc cu mașini „de jucărie”, asemănător cu multe titluri clasice, care mi-a adus aminte de un anumit joc numit Re-volt, pe care îl jucam când eram mai mic și în care controlai niște mașinuțe cu telecomandă pe niște piste de casă sau curte și unde culegeai anumite puteri pe care le puteai folosi împotriva adversarilor sau pentru a te ajuta pe tine. Cam același lucru trebuie să faci și în Table Top Racing: World Tour, însă sunt și multe elemente moderne care mi-au plăcut destul de mult.

ss_88d484beb7d95487bcc0ccda2baf2f6b77fac398

Jocul poate fi jucat într-un mod de tip campanie, în care participi în campionate împărțite în trei categorii de dificultate, în curse speciale, din nou împărțite pe categorii sau în mod multiplayer împotriva altor jucători de pe Steam. Campionatele sau cupele despre care vorbeam sunt 6 la număr, câte două pentru fiecare categorie de dificultate: Amator (Cult Classics), Pro (Street Racers), Expert (Super Cars). Fiecare categorie îți oferă posibilitatea de a cumpăra câte 4 mașini. Aduni puncte la fiecare cursă, iar cu punctele acumulate îți poți cumpăra sau upgrada mașinile. pentru fiecare mașină ai 4 categorii de upgrade: viteză, accelerație, control și armură. De asemenea îți poți personaliza culorile mașinii pentru un anumit preț sau îți poți schimba roțile, luând puteri speciale. Upgradeurile la roți sunt destul de scumpe, dar odată cumpărate ele pot fi aplicate pe oricare dintre mașinile deținute. Sunt 7 roți diferite, două fiind gratis (Standard și drift) și 4 contra cost: Bling (pentru bonus de bani), Shield (pentru protecție împotriva armelor inamice), Centurion (pune țepi pe roți și avariază mașinile care se lovesc de tine), Boing (pentru a executa salturi cu mașina) și peace bomb (pentru a dezarma sau dezactiva armele inamice).

ss_784b1b882e19a30a2e7753a455ff66f7efd3567b

Jocul merge cursiv, adică nu poți sări peste curse într-o cupă sau campionat. Va trebui să le faci pe rând și trebuie să termini fiecare cursă în top 3 pentru a avansa la următoarea. Sistemul de puncte sau bani este similar cu cel întâlnit în jocurile pentru mobil, cu steluțe. Primești o stea pentru locul 3, două pentru locul 2 și 3 pentru locul întâi. Cursele terminate pot fi rejucate de câte ori vrei pentru a acumula bani în continuare, ceea ce face ca jocul să nu fie foarte competitiv ci pur arcade. Când termini o cupă într-o clasă îți este deblocată a doua, iar pe parcursi ce avansazi îți crește nivelul de experiență ce îți permite să concurezi în curse și evenimente speciale sau bonus.

ss_5598c879a1247e31d3253aa2bcef3ca397485ef1

Cursele sunt de șapte tipuri: Combat race (curse în care culegi puteri pe care le poți folosi împotriva adversarilor sau pentru a prinde viteză mai mare pe perioade scurte), time trial (cursă în care trebuie să termini trei ture de circuit într-un anumit timp), elimination (curse în care după fiecare tur de circuit ultima mașină este eliminată), hot lap (crsă în care trebuie să scoți cel mai bun timp pe tură), pure race (cursă normală, fără puteri culese de pe circuit), pursuit (cursă de urmărire în care ai un timp limită în care trebuie să ajungi din urmă un adversar și să-l lovești) și drift (cursă în care acumulezi puncte pentru drifturi). Am vorbit de puteri aplicate roților și de cele culese de pe circuit. Fiecare cursă are un set de maxim 8 puteri care pot fi culese, iar acestea sunt destul de distractive. Avem clasicul boost de viteza, posibilitatea de lăsa ulei sau acid pe circuit, posibilitatea de a planta bombe în urma ta, rachete care merg în linie dreaptă sau de urmărire și arme cu puls electric sau cu gheață care blochează adversarii.

ss_b3d4228f7231959f7a9b8532213642d3cc5dcefa

Traseele pe care concurezi sunt plasate în 5 locații, fiecare dintre ele punând la dispoziție 4 trasee, deci avem practic 20 de trasee pe care putem juca. Acestea sunt create pentru a da impresia că se află într-o casă, la scară mărite și sunt presărate de obstacole fixe sau care mot fi manipulate. De exemplu, într-o locație sunt baterii pe care le poți lovi și răsturna pentru a încurca adversarii, sau farfurii, linguri, portofele și alte obiecte mai mici cu același rol. Sunt totuși și obicte mari care nu îți permit să le miști și dacă le lovești te blochezi cu mașina. Mi-a plăcut mult sistemul de obiecte pentru că sunt dinamice, reacționează bine la impact și poți controla felul cum arată traseul pentru turele următoare în funcție de ceea ce atingi. Și adversarii pot interacționa cu obiectele ceea ce face ca jocul să fie destul de interesant.

ss_bed5b8c9db729a72602a03eb709686232f787d05

Table Top Racing: World Tour are și un mod multiplayer online în care poți concura cu alți jucători pe Steam, iar dacă nu găsești servere disponibile poți crea tu unul. experiența online este însa una destul de dificilă pentru că există lag între conexiuni (și nu din cauza jocului, ci din cauza diferențelor de locație și interconectare între rețelele de Internet). Mi-ar fi plăcut mai mult un multiplayer local, mai ales că nu sunt foarte mulți jucători online în acest moment. Jocul este însă destul de nou, poate pe viitor vor apărea mai mulți jucători.

ss_06ae1b00ceb38d8bc44fe799ffeb2c8109069ad4

Per total, experiența de joc din Table Top Racing: World Tour mi s-a părut una arcade, casual, relaxantă, fără prea mult stres aplicat jucătorului, ceea ce face ca jocul să poată fi jucat în momentele de plictiseală. Totuși, după ce termini cursele nu prea mai ai ce să faci, mai ales dacă nu găsești jucători online. Jocul îți oferă aproximativ 8 ore de gameplay, ceea ce nu este rău. Nu mi-a plăcut stilul împrumutat din jocurile de pe telefon, mai ales că ai momente când ai nevoie de ceva bani în plus și trebuie să rejoci nivelele deja terminate.

ss_6f86e92dbf2c03d20ab5b3b7774815163c7dd6e6

Grafică și sunet

Sistemul grafic folosit în Table Top Racing: World Tour este frumos realizat. Elementele, mașinile, traseele și obstacolele sunt realizate foarte colorat, luminos și cu destule detalii. Detaliile sunt destul de numeroase, iar animațile sunt bine lucrate, jocul rulând fluent chiar și pe sisteme mai puțin performante. Interfața este și ea bine lucrată, singurul lucra care m-a deranjat fiind inutilitatea mouseului. Dacă vrei să navighezi în meniu sau între curse, trebuie să te folosești de tastatură, neputând folosi mouseul.

ss_18a58e59a22edaf2e4998403ba83ac0979a60247

Coloana sonoră conține peste 20 de piese de genuri diferite, iar acest lucru face ca jocul să nu devină de loc plictisitor. Toate piesele muzicale sunt potrivite pentru un joc de curse, iar genurile sunt diversificate. Am identificat piese rap/hip-hop, reggae, dance sau electronice, iar aceast amalgam de genuri m-a surprins plăcut.

ss_8ed08af2de7c86fad9cc9a3e71f890ebc62b5891

Concluzie

Table Top Racing: World Tour este un joculeț de tip arcade distractiv, potrivit pentru orice vârstă, cu un gameplay bunicel, dar nu foarte variat. Grafica arată foarte bine și coloana sonoră este foarte bună. Jocul este potrivit pentru relaxare, dar, din păcate nu depășește această condiție și rămăne pur la un joc casual/arcade, fără a putea oferi foarte multă rejucabilitate.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte