Asrock

Table Top Racing: World Tour Xbox One Review
Gameplay8.5
Grafică8
Sunet9.5
Control6
8Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

La un an după lansarea pe PC a Table Top Racing: World TourPlayrise a adus jocul și pe Xbox One. Există două mari diferențe care fac ca și Table Top Racing: World Tour pe Xbox One să iasă mai mult în evidență, în comparație cu versiunile anterioare:

1. Playrise au împachetat tot conținutul extra într-un singur bundle. Pe platformele precedente, jucătorii aveau voie să joace meciuri multiplayer numai cu alți utilizatori care aveau același DLC cu aceștia. Această problemă nu va exista pe Xbox One.

2. Playrise au introdus support pentru voice chat în meciuri și în lobby – care alt mod mai bun de a te bucura de victorie dacă nu prin tachinarea adversarilor învinși?

Descriere și concept

Treci la volanul a 12 mașini de curse în miniatură, ultra-cool și complet modificabile, și încearcă cele 20 de circuite împotriva unor adversari malefici, într-un mod Campionat complet și cu ajutorul unui număr mare de Evenimente speciale.

Intră online pentru o luptă între 8 jucători și fii cel mai tare pilot din Table Top! Strivește-ți adversari folosindu-ți cu abilitate „Puterile” și „Armele din volan” unice, pentru a-ți croi drumul spre victorie! Cursele combative de mașini în miniatură n-au arătat niciodată atât de bine și nici nu au fost vreodată atât de amuzante.

ss_8ed08af2de7c86fad9cc9a3e71f890ebc62b5891

Gameplay

Table Top Racing: World Tour este un joc cu mașini „de jucărie”, asemănător cu multe titluri clasice, care mi-a adus aminte de un anumit joc numit Re-volt, pe care îl jucam când eram mai mic și în care controlai niște mașinuțe cu telecomandă pe niște piste de casă sau curte și unde culegeai anumite puteri pe care le puteai folosi împotriva adversarilor sau pentru a te ajuta pe tine. Cam același lucru trebuie să faci și în Table Top Racing: World Tour, însă sunt și multe elemente moderne care mi-au plăcut destul de mult.

ss_88d484beb7d95487bcc0ccda2baf2f6b77fac398

Jocul poate fi jucat într-un mod de tip campanie, în care participi în campionate împărțite în trei categorii de dificultate, în curse speciale, din nou împărțite pe categorii sau în mod multiplayer împotriva altor jucători de pe Xbox. Campionatele sau cupele despre care vorbeam sunt 6 la număr, câte două pentru fiecare categorie de dificultate: Amator (Cult Classics), Pro (Street Racers), Expert (Super Cars). Fiecare categorie îți oferă posibilitatea de a cumpăra câte 4 mașini. Aduni puncte la fiecare cursă, iar cu punctele acumulate îți poți cumpăra sau upgrada mașinile. pentru fiecare mașină ai 4 categorii de upgrade: viteză, accelerație, control și armură. De asemenea îți poți personaliza culorile mașinii pentru un anumit preț sau îți poți schimba roțile, luând puteri speciale. Upgradeurile la roți sunt destul de scumpe, dar odată cumpărate ele pot fi aplicate pe oricare dintre mașinile deținute. Sunt 7 roți diferite, două fiind gratis (Standard și drift) și 4 contra cost: Bling (pentru bonus de bani), Shield (pentru protecție împotriva armelor inamice), Centurion (pune țepi pe roți și avariază mașinile care se lovesc de tine), Boing (pentru a executa salturi cu mașina) și peace bomb (pentru a dezarma sau dezactiva armele inamice). Campionatele sunt alcătuite din peste 120 de evenimente care au 9 moduri diferite de gameplay, pe lângă alte 54 de evenimente ale căror reguli sunt complet diferite. Ca jucătorii să ducă la capăt toate provocările, jucătorii sunt nevoiți să învețe hărțile pe de rost în timp ce se feresc de obiecte contondente în mijlocul meciului. Jucătorii vor mai trebui să descopere și să învețe să utilizeze multele scurtături ale traseelor și să se folosească de tot arsenalul pus la dispoziție.

ss_784b1b882e19a30a2e7753a455ff66f7efd3567b

Jocul merge cursiv, adică nu poți sări peste curse într-o cupă sau campionat. Va trebui să le faci pe rând și trebuie să termini fiecare cursă în top 3 pentru a avansa la următoarea. Sistemul de puncte sau bani este similar cu cel întâlnit în jocurile pentru mobil, cu steluțe. Primești o stea pentru locul 3, două pentru locul 2 și 3 pentru locul întâi. Cursele terminate pot fi rejucate de câte ori vrei pentru a acumula bani în continuare, ceea ce face ca jocul să nu fie foarte competitiv ci pur arcade. Când termini o cupă într-o clasă îți este deblocată a doua, iar pe parcursi ce avansazi îți crește nivelul de experiență ce îți permite să concurezi în curse și evenimente speciale sau bonus.

ss_5598c879a1247e31d3253aa2bcef3ca397485ef1

Cursele sunt de nouă tipuri: Combat race (curse în care culegi puteri pe care le poți folosi împotriva adversarilor sau pentru a prinde viteză mai mare pe perioade scurte), time trial (cursă în care trebuie să termini trei ture de circuit într-un anumit timp), elimination (curse în care după fiecare tur de circuit ultima mașină este eliminată), hot lap (crsă în care trebuie să scoți cel mai bun timp pe tură), pure race (cursă normală, fără puteri culese de pe circuit), pursuit (cursă de urmărire în care ai un timp limită în care trebuie să ajungi din urmă un adversar și să-l lovești), drift (cursă în care acumulezi puncte pentru drifturi), checkpoint racing (cursă în care trebuie să ajungi de la un checkpoint la altul fără să se termine timpul) și overtake mode(cursă în care trebuie să treci de cât mai mulți adversari înainte să se termine timpul). Am vorbit de puteri aplicate roților și de cele culese de pe circuit. Fiecare cursă are un set de maxim 8 puteri care pot fi culese, iar acestea sunt destul de distractive. Avem clasicul boost de viteza, posibilitatea de lăsa ulei sau acid pe circuit, posibilitatea de a planta bombe în urma ta, rachete care merg în linie dreaptă sau de urmărire și arme cu puls electric sau cu gheață care blochează adversarii.

ss_b3d4228f7231959f7a9b8532213642d3cc5dcefa

Traseele pe care concurezi sunt plasate în 8 locații, fiecare dintre ele punând la dispoziție 4 trasee, deci avem practic 32 de trasee pe care putem juca. Acestea sunt create pentru a da impresia că se află într-o casă, la scară mărite și sunt presărate de obstacole fixe sau care mot fi manipulate. De exemplu, într-o locație sunt baterii pe care le poți lovi și răsturna pentru a încurca adversarii, sau farfurii, linguri, portofele și alte obiecte mai mici cu același rol. Sunt totuși și obicte mari care nu îți permit să le miști și dacă le lovești te blochezi cu mașina. Mi-a plăcut mult sistemul de obiecte pentru că sunt dinamice, reacționează bine la impact și poți controla felul cum arată traseul pentru turele următoare în funcție de ceea ce atingi. Și adversarii pot interacționa cu obiectele ceea ce face ca jocul să fie destul de interesant.

ss_bed5b8c9db729a72602a03eb709686232f787d05

Table Top Racing: World Tour are și un mod multiplayer online în care poți concura cu alți jucători pe Xbox Live. Se poate juca între 2 și 8 jucători pe toate traseele din joc. Experiența online este foarte diferită de ceea de pe PC, având în vedere faptul că nu mai există problemele de lag și cele de deconectare sau lipsa jucătorilor. Că tot vorbim de diferențe între PC și console trebuie să vorbim și despre control care, mie mi s-a părut mult mai greu decât varianta de anul trecut. dacă ar fi să compar jocul cu Forza Horizon, cel puțin pe control, acesta din urmă reacționează mult mai bine. este greu să ții în frâu mașinuțele, iar la nivelele superioare din carieră și în online acest lucru devine frustrant.

ss_06ae1b00ceb38d8bc44fe799ffeb2c8109069ad4

Per total, experiența de joc din Table Top Racing: World Tour mi s-a părut una arcade, casual, relaxantă, fără prea mult stres aplicat jucătorului, ceea ce face ca jocul să poată fi jucat în momentele de plictiseală. Supă ce termini cursele ai însă o nouă lume în față în mediul online. Jocul îți oferă aproximativ 10 ore de gameplay în carieră, ceea ce nu este rău. Nu mi-a plăcut stilul împrumutat din jocurile de pe telefon, mai ales că ai momente când ai nevoie de ceva bani în plus și trebuie să rejoci nivelele deja terminate. Aveți mai jos un gameplay de-al nostru în joc:

Grafică și sunet

Sistemul grafic folosit în Table Top Racing: World Tour este frumos realizat. Elementele, mașinile, traseele și obstacolele sunt realizate foarte colorat, luminos și cu destule detalii. Detaliile sunt destul de numeroase, iar animațile sunt bine lucrate, jocul rulând fluent chiar și pe sisteme mai puțin performante. Interfața este și ea bine lucrată, singurul lucra care m-a deranjat fiind inutilitatea mouseului. Dacă vrei să navighezi în meniu sau între curse, trebuie să te folosești de tastatură, neputând folosi mouseul.

ss_18a58e59a22edaf2e4998403ba83ac0979a60247

Coloana sonoră conține peste 20 de piese de genuri diferite, iar acest lucru face ca jocul să nu devină de loc plictisitor. Toate piesele muzicale sunt potrivite pentru un joc de curse, iar genurile sunt diversificate. Am identificat piese rap/hip-hop, reggae, dance sau electronice, iar aceast amalgam de genuri m-a surprins plăcut.

ss_8ed08af2de7c86fad9cc9a3e71f890ebc62b5891

Concluzie

Table Top Racing: World Tour este un joculeț de tip arcade distractiv, potrivit pentru orice vârstă, cu un gameplay bunicel, dar nu foarte variat. Putem să vorbim și despre experiența online care este foarte bună de această dată față de aceea de pe PC. Grafica arată foarte bine și coloana sonoră este foarte bună. Jocul este potrivit pentru relaxare, dar, din păcate nu depășește această condiție și rămăne pur la un joc casual/arcade. Controlul este cam greoi, din păcate.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte