The Blackwell Legacy Review
Povestea9
Gameplay8
Grafica7.5
8.2Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

The Blackwell Legacy este primul joc din seria Blackwell, creat de  Wadjet Eye Games, o companie producatoare de jocuri fondata in 2006. Pentru seria de jocuri Blackwell, Dave Gilbert a creat o poveste minunata si unica, despre evenimente paranormale, fantome si mediumuri. Povestea este plasata in New York, iar in joc sunt incluse numeroase locuri reale, precum Queensboro Bridge, Washington Square Park sau Bellevue Hospital.

[bd_youtube id=knpNvbbqCQE ]

Povestea

The Blackwell Legacy ne prezinta povestea lui Rosangela Blackwell, care sta pe podul Brooklyn, aruncand in apa ramasitele matusii sale. Chiar daca nu o cunostea aproape de loc, iar singurul loc in care se intalnisera in ultimii 25 de ani era spitalul psihiatric in care aceasta era internata, Rosa reflecta la faptul ca aceasta era singura sa ruda. Rosangela traieste singura, iar singurul contact real cu alti oameni este cand merge la munca la un mic ziar local.

bl_screen4

O slujba primita la locul de munca o va implica intr-o investigatie a unei sinucideri, care la randul ei ii va deschide drumul Rosei spre descoperirea abilitatii sale uncie de a comunica nu numai nu vii, dar si cu persoanele plecate din aceasta lume. Ea va afla ca exista suflete care au nevoie de un ghid spiritual pentru a pasi „in lumina”, iar ea va trebui sa fie acest ghid. Ajutata de propriul ghid spiritual, Joey, ea va incerca sa-si duca misiunea la bun capat.

Gameplay

The Blackwell Legacy este un joc de tip point-and-click, ca majoritatea jocurilor de aventura. Vei controla un singur personaj in joc, pe Rosa. Ghidul spiritual, Joey, va fi intotdeauna aproape de tine si te va ghida. Abilitatea unica de a comunica cu spiritele te va ajuta sa-ti indeplinesti misiunea, iar Joey va trebui sa convinga spiritele ca nu sunt reale, iar persoana care cred ca sunt este decedata. Misiunea jocului este de a gasi legatura intre o serie de sinucideri misterioase si a afla cine este in spatele acesteia.

Navigarea in joc este simpla. Te folosesti de mouse pentru a plimba personajul principal, a-ti accesa inventarul sau a face actiuni. Click stanga va executa actiunea dorita, click dreapta iti va da informatii despre obiect sau personaj. Inventarul si carnetelul de notite sunt accesibile in partea de sus a ecranului, iar activarea lor se face tot cu mouse-ul. Carnetelul de notite te va ajuta sa retii unele in formatii, air informatiile adunate de Rosa pot fi combinate ca sa iti dezvaluie indicii importante in joc. De asemenea in inventar exista obiecte care pot fi folosite pentru anumite actiuni sau combinate.

bl_shot4

Jocul se bazeaza mult pe dialoguri si puzzle-uri. Sistem,ul de dialoguri este bine structurat, iar in timp[ul discutilor ai mai multe optiuni, iar tu va trebui sa gasesti cele potrivite pentru a initia o relatie cu un personaj si sa obtii informatiile dorite. Multe dialoguri sunt lungi, dar daca nu ai rabrdare, poti sa sari peste ele. Totusi, acestea sunt bine realizate si urmarindu-le vei descoperi o serie de personaje inteligent realizate.

Puzzle-urile sunt diverse si te vor tine conectat. Chiar la inceputul jocului, vei avea impresia ca esti blocat si nu poti trece mai departe, insa daca urmaresti anumite aspecte si interactiuni iti dai seama ca ai de-a face cu un puzzle. Nu vreau sa fac spoilere, dar este o chestie legata de un caine legat in parc, care te urmareste daca te deplasezi stanga si dreapta. Alte puzzle-uri implica identificarea elementelor care trebuie combinate din caietul de notite sau din inventar pentru a trece mai departe.  Nu ai limite de timp sau puzzle-uri dificile, dar majoritatea sunt distractive.

bl_shot3

Navigatia intre locatii se face instant accesand harta si astfel nu exista puncte moarte. Spre deosebire de multe alte jocuri de aventura unde aduni o groaza de obiecte nefolositoare, tot ce am gasit in The Blackwell Legacy mi-a folosit in indeplinirea misiunii jocului, lucru extraordinar.

Din punct de vedere al optiunilor, poti activa subtitrarile daca nu doresti sa asculti conversatiile complet, si recomand lucrul acesta. De asemenea poti activa doua comentarii in joc, al dezvoltatorilor. Totusi nu va recomand sa le activati la prima jucare a The Blackwell Legacy, pentru ca va va strica surprizele. Totusi odata terminat jocul merita rejucat cu comentariile active, caci veti afla lucruri interesante din timpul creeri jocului si explicati iale actiunilor si de ce au fost alese asa.

Jocul beneficiaza si de realizari Steam si de carti de schimb, iar pentru atingerea realizarilor jocul trebuie rejucat macar o data. Per total, am pierdut cam 5 ore cu acest joc si nu-mi pare rau.

bl_shot2

Grafica si sunet

Grafica e slabuta comparativ cu alte titluri moderne, dar animatiile sunt bune si jocul pare realizat ca un total, nu are lipsuri pe ici pe colo, sa se observe o atentie mai mare oferita unui aspect si mai scazuta altuia. Scenele statice sunt frumos ilustrate si expresiile personajelor de asemenea. Locurile din joc, cum am mentionat la inceputul articolului, sunt locuri reale din New York, iar graficienii s-au straduit sa le reproduca cat mai fidel.

bl_screen1

Vocile personajelor sunt bine interpretate, iar daca activezi comentariile vei afla ca multi actori care au participat la crearea acestui joc sunt reputati in domeniu, cu multe titluri solide in spate. PErsonalitatea personajelor e bine reprezentata prin jocul actoricesc.

Sunetul de fundal e bunicel, efectele sunt limitate si devin repetitive, dar sunt bine realizate.

Concluzie

The Blackwell Legacy este un inceput de drum pentru Wadjet Eye Games, iar succesul sau se vede clar in titlurile care il succed. Per total sunt 5 jocuri din seria  Blackwell aparute pe Steam, iar primul m-a convins sa le incerc pe toate. Chiar daca nu exceleaza in grafica sau efecte, The Blackwell Legacy vine cu o poveste puternica, un gameplay care te tine conectat si un final care te impinge sa incerci continuarea, ca un serial bun. De aceea, nota mea pentru The Blackwell Legacy este 8/10

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte