Awfully Nice Studios, un nou studio indie și-a lansat primul joc pe Steam, numit The Bug Butcher. Jocul este un shooter de tip arcade, inspirat de Super Pang. Am avut ocazia să testăm jocul și dorim să vă prezentăm impresiile noastre legate de joc.
Povestea
Personajul principal din The Bug Butcher este Harry. El se ocupă cu deparazitarea. Misiunea lui este să curețe structurile de dezvoltare aflate pe planeta Zoit de paraziți, gândaci spațiali și alte lighioane. Problema e că aceste creaturi sunt în stare să-l mănânce pe eroul nostru, așa că el folosește arme pentru a le veni de hac. După ce ajungi la clădirea cu pricina va trebui să te muți din cameră în cameră, trăgând cu rachete, arme laser, arme care dezvoltă electricitate în tot ce mișcă și nu este om.
Gameplay
The Bug Butcher este un shooter 2D, în care trebuie să fugi din stânga în dreapta, să te ferești de gângănii care vin pe tine de sus și să le distrugi. Definiția „barbară” a jocului ar fi că acesta este un fel de deparazitare cu arme în spațiu. Ideea este să tragi în sus de fiecare dată, să culegi bănuții care cad, să activezi puteri care zboară din creaturile ucise și să termini nivelul cât mai repede posibil (pentru că este pe timp), iar la final să aduni steluțele pe care le primești la finalizarea nivelului.
Jocul nu este greu de învățat, mecanismul e simplu și nu se schimbă de la un nivel la altul. Ai nevoie doar de tastatură sau o manetă (cu maneta merge mai ușor) și tot ce trebuie să faci este să te miști din stânga în dreapta, să aștepți să apară inamicii în partea de sus, să tragi și să te ferești de gângănii. Nu e greu, la început, dar după câteva nivele, vei învăța că nici ușor nu este. Principalul atu al inamicilor este viteza cu care sunt spawnați. De la primele nivele vei observa o creștere a vitezei cu care vin inamicii, pe lângă diversificarea lor, iar supraviețuirea depinde de cât de repede te miști.
Inamicii sunt în general gândaci, care sunt construiți din ceva material gelatinos, care îi aruncă din nou în sus sau îi fac să ricoșeze, odată ce ating podeaua. Dacă tragi într-un gândac mic îl ucizi, cei mari se descompun însă, formând doi gândac, patru sau mai mulți. mai există și un soi de păianjeni care se plimbă doar pe tavan și dau cu ceva lipici după roboțelul sau specialistul care te conduce prin camere încercând să-l mănânce, dar și un fel de ouă care scot mulți gândaci din ele. Cheia pentru a termina nivelele este să te miști repede, să tragi în continuu și să culegi puterile care cad după ce ucizi acești inamici.
Aceste puteri includ o rată de foc mai mare, schimbarea armei cu un lansator de rachete, cu un aruncători de flăcări sau cu un generator de curent. mai poți găsi pe jos și pastile de viață, dar și ceva droguri sau medicamente, care te fac să te miști mai repede și să ai implicit o forță de distrugere mai mare. Inamicii vin în valuri, la fiecare nivel, iar când ai terminat de eliminat pe toți termini nivelul. Există și un sistem de upgrade al armelor, care îți permite să aduci mai multă forță în joc, dar nu ai neapărat nevoie de el.
The Bug Butcher funcționează impecabil, nu are cerințe mari de sistem și se controlează excelent, lucruri puțin întâlnite, mai ales împreună la jocurile arcade de astăzi. Din nefericire, jocul nu merge mai departe de genul arcade, iar nivelele par să fie la fel după ce avansezi puțin, singura diferență fiind viteza, dificultatea și numărul inamicilor. Nu vei debloca lucruri complet noi, iar la sfârșitul jocului constați că l-ai jucat în același mod dintr-un capăt în altul.
Grafică și sunet
Grafica este ceea ce m-a atras pe mine la acest joc. De la ilustrațiile folosite în promovarea jocului, până la personaje, inamici sau nivele, totul arată impecabil. Animațiile sunt și ele extrem de bine construite, jocul fiind extrem de rapid, iar la aceste mișcări rapide se observă clar dacă sunt probleme cu acțiunile personajului. The Bug Butcher și se mișcă bine și arată impecabil în timp ce o face. Detaliile grafice sunt minunate, mai ales la gândaci, care sunt realizați în detaliu.
La capitolul sunet nu avem foarte multe de spus, dar dacă este să pomenim, sunt trei lucruri despre care trebuie să vorbim. În primul rând coloana sonoră este bună, nu excelentă, dar bună, în temă cu jocul, dar care se poate pierde din vedere în acțiune. Așa zisele dialoguri între Harry și cel care îl ghidează prin camere sunt realizate cu ajutorul efectelor și sunt haioase. Nu în ultimul rând, efectele sonore sunt elementele care le întâlnești cel mai des în joc și care ocupă mare parte din fondul sonor. Acestea sunt realizate impecabil, iar acest lucru contribuie mult la atmosfera jocului.
Concluzie
The Bug Butcher este jocul arcade care a rulat cel mai bine dintre cele pe care le-am testat în ultima vreme. Părerea mea este că așa ar trebui să funcționeze toate jocurile de tip arcade. Gameplay-ul este bun, dar nu are diversitate, iar după cele vreo 4 ore petrecute să termini jocul, vei avea o senzație că lipsește ceva, iar acest lucru este chiar această diversitate. Jocul dispune de un motor grafic realizat excelent, iar sunetul este și el bun, ceea ce mă face să afirm cu plăcere că prețul actual al jocului de 7,99€ este mai mult decât decent, chiar mic după părerea mea.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.