Enermax Starryfort SF30

The Dark Pictures - Man of Medan - PC Review
Grafică8.5
Sunet9
Gameplay7
PRO
  • Grafică
  • Sunet
  • Poveste
CONTRA
  • Joc scurt
8.2Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Studiourile Supermassive ar fi putut să înceapă să lucreze la DLC-uri pentru LittleBigPlanet, dar jocul lor de top a fost, fără îndoială, Until Dawn lansat în 2015. Dezvoltatorul s-a concentrat în cea mai mare parte pe titluri VR în acea perioadă, dar acum se întorc cu o nouă serie de jocuri cunoscută sub numele de The Dark Pictures,asemănătoare cu Until Dawn. Fiecare intrare se va concentra pe sub-genuri horror diferite, iar primul joc din serie este The Dark Pictures: Man of Medan.

În timp ce cea mai mare parte a The Dark Pictures: Man of Medan are loc în prezent, jocul începe în trecut, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la bordul unui mare vapor de pe ocean. Unele evenimente supranaturale au loc la bordul acestei nave în deschidere, care servește și ca un tutorial pentru jucătorii noi, cu privire la modul în care se va juca jocul. Jocul apoi sare la prezent, unde sunt introduse cinci personaje pe care le vei controla pe tot parcursul jocului. Frații Alex și Brad sunt primi prezentați, apoi întâlnim pe Julia și fratele ei Conrad. În cele din urmă, căpitanul bărcii, Fliss, vine la bord, iar grupul își propune să meargă la scufundări.

Fiecare personaj este construit în jurul unui stereotip, deși se dovedesc a fi mult mai mult decât acesta pe măsură ce trece timpul. Alex este tipul atletic puternic, în timp ce fratele său Brad este tocilarul prototipic. Julia și Conrad provin dintr-o familie bogată și par la început un pic răsfățați, Conrad fiind mai ales un pic egocentric. Apoi îl ai pe Fliss, căpitanul misterios pe care niciunul din grup nu îl cunoștea anterior și duce ca urmare la o anumită tensiune. Fiecare dintre aceste personaje este prezentat foarte bine în joc, atât vizual cât și vocal.

Grafica din The Dark Pictures: Man of Medan este similară cu cea din Until Dawn, cu imagini realiste și chipuri foarte bine conturate și detaliate. Acest lucru ajută la creșterea interacțiunilor dintre personaje cu atât mai natural, indiferent de opțiunile de dialog pe care le selectați. Chiar dacă în general nu există atât de multe locații diferite, jocul folosește foarte bine iluminarea, nu numai să arate bine, dar să completeze și estetica pe care jocul încearcă să o prezinte. Prezentarea este, de asemenea, foarte îngrijită, deoarece jocul folosește un personaj de tip Cryptkeeper, care introduce povestea și apare și pe tot parcursul jocului.

Odată ce povestea se va muta în prezent și suntem familiarizați cu aceste cinci personaje jucabile, lucrurile pornesc destul de ușor spre adevărata poveste a jocului. Totuși, totul începe să devină cu adevărat intens, deoarece se întâmplă unele evenimente majore care sfârșesc ducând echipajul la vaporul de la început, care este acum o navă fantomă, iar unicul obiectiv fiind supraviețuirea.

Man of Medan vine cu două moduri diferite de a juca, pe care le puteți alege din meniul principal, Single player sau Multiplayer Co-Op. Jocul este gândit pentru a fi jucat multiplayer, dar la fel de bine poți parcurge povestea și în modul single player.

Modul single player are cea mai simplistă experiență din joc, unde jucați aleatoriu ca unul dintre cele cinci personaje principale după secțiunea inițială de introducere. Când veți controla un anumit personaj, veți răspunde la întrebări atunci când vi se solicită folosind mouse-ul. Fiecare dintre aceste întrebări are două răspunsuri din care puteți alege unul după bunul plac, precum și opțiunea de a nu vorbi deloc. Aceste răspunsuri afectează relațiile și modul în care fiecare dintre personaje sunt percepute, care pot fi vizualizate în meniu. Există, de asemenea, câteva în care trebuie să faci o alegere destul de repede, cum ar fi să alergi sau să te ascunzi.

Indiferent de opțiunea de joc pe care o selectați, The Dark Pictures: Man of Medan este o experiență relativ scurtă, de numai aproximativ patru ore sau puțin mai mult. Cu toate acestea, aici se regăsește multă repetivitate datorită modului în care jucătorii pot fi uciși în joc, așa că veți dori să încercați să obțineți rezultate mai bune în urma jocurilor ulterioare. În plus, există câteva piese de colecție care pot fi întâlnite în joc, care sunt catalogate în meniuri, inclusiv obiecte speciale pe care le puteți găsi uitându-vă la picturi specifice.

Chiar și cu câteva probleme de performanță, The Dark Pictures: Man of Medan este un demn urmaș spiritual al lui Until Dawn, care este excelent în modul single player și chiar mai bun atunci când joci cu prietenii.

 

Concluzie

Fiind doar prima intrare din noua serie a celor de la Supermassive Games, The Dark Pictures : Man of Medan oferă o experiență scurtă de joc, repetitivă, dar plăcută în modul single player și foarte plăcută în modul multiplayer. Jocul ne face curioși de următoarele lansări ale seriei The Dark Pictures.

Mai jos este disponibil un scurt gameplay al jocului, realizat de echipa noastră. Mulțumim distribuitorului pentru cheia de review, varianta de PC.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte