Enermax Starryfort SF30

Tom Clancy’s The Division este unul dintre cele mai așteptate jocuri de anul acesta, iar Ubisoft a programat o sesiune de teste beta pentru el în acest weekend. Am primit și noi o cheie (mulțumim Best Distribution) și am așteptat nerăbdători să-l testăm. Sesiunea închisă de beta a început oficial pe data de 28 ianuarie pentru Xbox și 29 ianuarie pentru PC și PS4 și trebuia să se încheie duminică 31 ianuarie, dar, așa cum am anunțat ieri, acesta a fost extins pentru încă o zi.

Beta-ul închis de la The Division

Chiar dacă ne-am înscris din timp, cu o cheie de beta, care ar fi trebuit să activeze jocul la lansare, problemele generate de numărul mare de comenzi și de jucători conectați au generat probleme, iar la noi jocul a ajuns abia în noaptea de sâmbătă spre duminică. Sincer, eu mă bucur că am avut ocazia să îl încerc, chiar dacă timpul timpul pe care l-am avut la dispoziție pentru acest lucru a fost destul de scurt și, spre deosebire de alții care aveau așteptări mari de la joc și au fost poate puțin dezamăgiți de ceea ce au găsit, eu am fost plăcut surprins de ceea ce am observat.

Tom Clancy’s The Division este un shooter de tip third-person, plasat în new York, într-un scenariu post-apocaliptic, generat de o epidemie masivă. Pe măsură ce resursele de apă. hrană și servicii medicale au devenit o problemă, orașul a fost învăluit în haos. The Division este un grup de agenți special pregătiți pentru a răspunde calamităților și a interveni în situații de criză. Rolul tău este să te alături acestui grup și să încerci să salvezi orașul. Jocul este plasat într-o mare lume deschisă, care poate fi explorată în detaliu și găsești lucruri de făcut pe oriunde ai merge. Acest concept este similar cu un RPG, iar jocul combină foarte bine acest gen cu shooterele.

Cerințele de sistem anunțate par destul de mari, însă am avut plăcuta surpriză să observ că jocul a rulat foarte lin, timpii de încărcare au fost foarte scurți, iar controlul a funcționat impecabil. Cel mai discutat aspect legat de joc, înainte de acest beta a fost motorul grafic prezentat la E3: Snowdrop. Acesta nu arată deloc rău, dar nu este la nivelul prezentat la conferință. Nu mă înțelegeți greșit, The Division posedă o grafică superbă și eu nu am observat erori nici în această versiune de teste.

E315_TCTD_Final_screenshot_Outside-Macy's_208932

În ceea ce privește gameplay-ul, beta-ul ne oferă 15-20% din harta totală a jocului și ne permite să testăm modurile de joc, atât în single player, cât și în cooperativ sau PVP. Interfața ne oferă multe indicii despre ce vom avea în varianta finală, iar lucrurile arată destul de bine. În primul rând, sistemul de abilități este foarte similar cu cel din jocurile RPG, dar adaptat perfect unui shooter. Nu avem posibilitatea să le testăm încă, dar le putem vedea, iar dacă tot am vorbit de interfață aș dori să precizez că este una intuitivă, nederanjantă și ușoară de folosit. elementele sunt aranjate în așa fel încât să le poți accesa fără să te deranjeze în joc, iar opțiunile de personalizare îți permit să o muți chiar și pe un al doilea display, dacă îl ai disponibil.

Beta-ul închis de la The Division

Am avut ocazia să jucăm prima misiune din modul single-player, care ne-a trimis la Madison Field Hospital să încercăm să salvăm o doctoriță. Mecanica jocului este destul de bună, controlul este excelent, iar nivelul de dificultate este bun. Ai la dispoziție trei arme, pe care le poți customiza și, similar unui joc RPG, poți aduna obiecte de la inamicii uciși. The Division se bazează pe abilitatea ta de a te ascunde, proteja și de a lupta strategic cu adversarii. Jocul nu se pretează unui stil agresiv, căci te vei trezi în scurt timp ucis. Adversarii nu sunt foarte dificili, dar dacă îi subestimezi te vor ucide destul de repede. Aveți mai jos un mic gameplay care ilustrează această misiune și elementele grafice despre care v-am vorbit anterior:

După finalizarea acestei misiuni ești invitat să explorezi partea întunecată a orașului unde poți să îndeplinești misiuni secundare și să descoperi lucruri și personaje noi, care dezvăluie în detaliu povestea jocului. Printre misiuni se numără unele de salvare, similare cu aceea inițială, dar și altele de apărare a unei zone sau misiuni contra-timp, iar dacă explorezi zonele vei descoperi că poți intra în subteran sau în anumite clădiri. Faptul că aceste elemente reprezintă doar o porțiune mică din joc, mă fac să cred că varianta finală va fi una spectaculoasă.

Tom Clancy’s The Division va fi lansat pe 8 martie pe PlayStation 4, PC și Xbox One, dar până atunci se zvonește că vom avea o nouă sesiune de beta, de această dată accesibilă tuturor. Dacă acest lucru este adevărat, eu aștept cu nerăbdare să mă mai plimb puțin prin New York-ul creat de Ubisoft, iar în martie voi testa varianta finală a jocului.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30

2 Responses

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte