Enermax Starryfort SF30

Unul dintre cele mai promițătoare jocuri aflate pe Steam în Acces Timpuriu este The Forest, al celor de la Endnight Games. Am avut și eu ocazia să îl testez și aș dori să vă vorbesc puțin despre el.

The Forest art
The Forest este un joc horror de supraviețuire, al cărui poveste se desfășoară într-o pădure, în care protagonistul este ultimul supraviețuitor al unui accident aviatic. Băștinașii sunt o specie de canibali zombi sau mutanți, care au ca scop principal prinderea supraviețuitorilor, schingiuirea și uciderea lor, iar apoi punerea lor la vedere, împlântați în bâte sau atârnați de diferite obiecte.

Primul lucru pe care îl observi când intri în joc este interfața sărăcăcioasă, lipsită de grafică a meniului principal, ceea ce te duce instant cu gândul la un titlu nedezvoltat și cu multe lipsuri. Odată intrat în joc, îți schimbi, însă părerea. The Forest arată bine, chiar foarte bine. Grafica se diferențează de multe alte jocuri cu temă de supraviețuire. În primul rând, acțiunea se desfășoară într-o pădure cu multe elemente verzi. acestea sunt bine lucrate, interacționează bine cu mișcările jucătorului, iar elementele vizuale au primit destul de multă atenție din partea producătorilor. Jocul se diferențează de altele din aceeași categorie, mai ales la aces nivel al graficii, diferențe majore fiind văzute între acesta și H1Z1, spre exemplu.

The Forest Broken Skulls

Gameplay-ul este standard jocurilor de supraviețuire, dar cu multe elemente destul de întunecate, care nu se pretează de loc copiilor. Violența este la locul ei în The Forest și îți permite să cam faci ce vrei. Teoretic, tu trebuie să aduni materiale să-ți construiești un adăpost, apoi să cauți anumite piese, precum lemne, pietre, frunze, pentru a le folosi în crafting, ca apoi să-ți faci arme pentru vânat și să construiești obiecte care te ajută să aduni apă sau să prinzi animale. Peste tot pe insulă, canibalii sunt în căutare de victime. Câteodată vin și ziua, dar noaptea au activitate mai intensă. Dacă pierzi o luptă cu ei, vei fi capturat și dus într-o peșteră, din care poți încerca să evadezi. Dacă reușești, vei supraviețui, dar dacă ești prins a doua oară, jocul se încheie.

The Forest Caves

Practic, pentru a supraviețui mai multe zile, trebuie să joci sistematic. Trebuie să-ți faci un adăpost într-o zonă relativ sigură, să te asiguri că ai resurse aproape, să aduni piese pentru a construi capcane și arme și să începi să vânezi, să te ascunzi și să te pregătești pentru conflictul inevitabil cu băștinașii. Primele 2-3 nopți sunt relativ ușor de trecut, dacă joci după reguli. Dacă nu le urmezi, te poți distra ceva timp, dar vei rămâne repede fără resurse vitale de apă și mâncare și vei ajunge să pierzi jocul, din cauza ta. Eu am încercat să joc în mod agresiv în prima zi, iar primele două încercări au fost eșecuri totale. Nu am reușit în niciuna dintre ele să trec de prima noapte, chiar dacă am ucis ceva canibali și i-am ciopârțit. Aveți mai jos un video:

Din câte vedeți,  The Forest îți cam permite să faci ce vrei. Dacă găsești un cadavru, îl poți ciopârți și folosi apoi membrele ca arme, care nu sunt prea eficiente, dar dau o notă de umor negru jocului. Umorul negru este completat și de acțiunile canibalilor, care, spre exemplu, au eviscerat un cadavru și i-au umplut stomacul de mingi de tenis, pe care le poți scoate și poți vâna păsări cu ele, sau poți arunca după băștinași, pentru a-i provoca. Jocul se poate juca în mod single player sau cooperativ. Dacă ai un partener cu care să joci, acțiunea este excelentă, dar va fi necesar să lucrați împreună, altfel, sfârșitul va fi aproape. În modul cooperativ, jocul se mișcă bine, nu are lag și nici nu am întâmpinat FPS drop.

The Forest Dragging

Per total, The Forest este un joc aflat în dezvoltare, dar care arată și comportă bine. Ai parte de multă acțiune, merge bine și online și mai este și actualizat frecvent. Chiar dacă nu este finalizat, părerea mea este că îl puteți cumpăra liniștiți, veți avea parte de un gameplay plăcut, iar dacă aveți răbdarea necesară, puteți avea și succes în joc. Prețul actual este de 14,99€ pe Steam și mie mi se pare că este corect.

The Forest Fire

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte