- o atmosfera fantastica
- o experienta care te tine cu sufletul la gura
- muzica uluitoare
- viteza de deplasare a personajului nu este constanta
- este foarte scurt
The Last Door: Collector’s Edition este un set thriller din perioada victoriana dezvoltat de studioul spaniol The Game Kitchen si publicat de catre Pheonix Online Publishing. Sub marca ” reurse slabe de grafica, suspans mare” The Last Door: Collector’s Edition ne spune povestea lui Jeremiah Devitt si anchetarea mortii subite a unui prieten vechi.
[bd_youtube id=f38jTbxYGdk ]
Gameplay & Storyline
Il veti controla pe Jeremiah, exceptie facand secventele introductive din fiecare episod. Prietenul său , Beechworth , a trimis o scrisoare misterioasă în care el îi dă o idee despre ceea ce s-a intamplat.
Este un joc episodic in care primul episod se deschide cu vizita lui Jeremiah Devitt in casa prietenului sau Beechworth, incercand sa puna cap la cap ceea ce s-a intamplat cu el si sensul intamplarilor salbatice si aiurite pe care acesta le-a comis inainte de a muri, iar apoi urmeaza calatoriile sale in mai multe locuri din Anglia. De acolo fiecare episod sare putin in spate in gaura de iepure pe masura ce Jeremiah descopera legaturi catre tineretea lor si despre prietenii de atunci.
In ciuda faptului ca are o grafica slaba, povestea jocului de tine cu sufletul la gura si fiecare episod construieste atat suspans cat si tensiune, tinandu-te constant „legat de scaun” pentru a afla ce se intampla mai departe. Fiecare episod dureaza intre 20 minute si 1 ora intreaga, fara a te plictisi pentru macar o clipa.
Gameplayul este destul de logic si puzzleurile presupun combinarea mai multor obiecte si folosirea lor la locul potrivit. Unele puzzleuri sunt destul de dificile, dar pe parcursul celor 4 capitole nu am fost blocat mai mult de 4-5 minute.
Am apreciat si un alt lucru destul de mult, faptul ca episoadele nu seamana intre ele: primul se desfasoara in stilul unui conac bantuit in timp ce in al doilea apar destul de multe personaje umane.
Din pacate, atunci cand ajunge la final, rasplata pentru toata acumularea lui nu prea se merita pentru ca esti lasat cu un „Va continua in partea a doua” in momentul in care esti in „focul” acumulat pe parcursul jocului si cu tensiunea acumulata de-a lungul experientei.
Grafica, Video si Sunet
As descrie acest joc minimalist in grafica (16 bit) care ne arata doar ce avem nevoie sa stim, efectele vizuale sunt extrem de mici si jocul nu ofera locatii frumos detaliate, in schimb ofera o utilizare fantastica de lumina, umbra si ceata, ceea ce te tine incitat de-a lungul eperientei pentru ca fiecare umbra pare vie, fiecare sursa de lumine devine un Rai care parca te tine in siguranta.
Designul sunetului si compozitia fac multe in The Last Door: Collector’s Edition. Actiunile sunt completate armonios de piesele care se aud: sunetele tensionate parca dau viata umbrelor din joc. Pot sa spun cu sinceritate ca am jucat multe jocuri de suspans, dar parca in niciunul nu a fost atata armonie intre imagine si sunet, iar coloana sonora a filmului a devenit favorita in playerul meu.
Cel mai suparator pentru mine a fost faptul ca personajul nu are o viteza constanta, in mediile luminoase se misca foarte sprinten, iar in cele intunecate destul de lent.
Ca si concluzie:
Pro:
- o atmosfera fantastica
- o experienta care te tine cu sufletul la gura
- muzica uluitoare
- puzzleuri inteligente, care iti dau de furca alocuri
Contra:
- viteza de deplasare a personajului nu este constanta
- este foarte scurt
..si as vota jocul cu 9/10. Merita!