The Outer Worlds este un RPG masiv asemănător cu Fallout New Vegas, doar că acțiunea jocului se mută de pe pământul post apocaliptic în cel mai îndepărtat colț al galaxiei. Jocul este produs de Private Division și Obsidian Entertainment. Pentru necunoscători, Obsidian Entertainment este un dezvoltator de jocuri care a creat secvențe din jocul Star Wars : Knights of the Old Republic, cât și din Fallout 3. Astfel, îmbinând aceste două jocuri a dat naștere la The Outer Worlds.
În The Outer Worlds, intri în pielea unui colonist care se trezește după 70 de ani de hibernare, la bordul navei aflate în derivă, Hope. După primii pași făcuți într-o lume necunoscută, el își dă seama că se află la marginea galaxiei, unde fiecare aspect al vieții coloniștilor este controlată de niște mega-corporații. Acestea încearcă cu disperare să ascundă un secret întunecat care ar putea distruge lumea Halcyonului. Soarta coloniei se află în mâinile jucătorilor, care vizitând diferite locații, interacționând cu diferite facțiuni și rezolvând misiunile încredințate de diferite personaje, care mai de care mai colorate, vor decide finalul poveștii. Alegerile făcute de ei vor afecta nu doar povestea jocului, dar și felul în care evoluează personajul principal, respectiv relația cu potențialii membri ai echipei.
Odată cu începerea jocului, lucrurile se desfășoară similar ca în multe jocuri open-world. Jucătorii își creează caracterul ideal atât din punct de vedere estetic, cât și alocarea punctelor de abilitate pentru a-și stabili modul în care doresc să joace. Jocul se va derula printr-o misiune tutorial care va prezenta aspectele jocului. Această misiune tutorial duce la Unreliable, o navă care servește ca hub personal pe toată durata experienței. Este dotată cu o hartă care va fi folosită pentru a călători pe diferite planete, cu camere personale pentru a stoca obiecte și cu un banc de lucru pentru a-ți modifica, repara sau descompune uneltele. Cu toate acestea, destul de curând, tutorialul se încheie, iar jucătorii primesc un control total pentru a modela evenimentele din aproape fiecare moment al jocului.
Prima mea sarcină majoră a fost să decid soarta a două grupuri de persoane opuse, dar am avut o mulțime de misiuni secundare cu care să mă descurc pe parcurs. Calea, apropo, era plină de dușmani precum oameni, roboți și fiare extraterestre. Spre surprinderea mea, o singură dată a fost o luptă provocatoare pentru dificultatea implicită și nu am înțeles inițial să apreciez toate piesele în mișcare.
Ceea ce nu am reușit să realizez în primele mele ore a fost lupta de profunzime pe care o puteam avea cu abilitățile și avantajele potrivite. Personajul și însoțitorii pot dezlănțui atacuri speciale devastatoare. Adăugați câteva puncte abilității Ranged și vedeți puncte slabe inamice în Tactical Time Dilation, versiunea „The Outer Worlds”. Am înțeles puțin despre asta în primele ore, iar acest lucru m-a lăsat să simt că lupta era pur și simplu din necesitate.
The Outer Worlds nu se referă doar la misiuni și lupte. Cea mai mare parte a timpului mi-am petrecut-o explorând, deoarece nu sunt genul de jucător care poate părăsi o clădire fără să o verific în fiecare colț sau să las o ladă necontrolată. Trebuie să citesc toate terminalele, să ridic toate echipamentele și să privesc în sus și jos spre căile alternative pentru a finaliza un obiectiv sau pentru a găsi o armă ascunsă. The Outer Worlds are o mulțime de secrete.
Per ansamblu, jocul seamănă foarte mult cu seria Fallout pentru că ai la dispoziție o mulțime de opțiuni de luptă, dar și abilități de „vorbire”. Poți minți, convinge sau intimida personajele pe care le întâlnești, evitând astfel o luptă inutilă. Vorbitul este un skill separat în joc și dacă îl dezvolți suficient de mult vei scăpa repede din multe situații. De asemenea, jocul are și un sistem de reputații, astfel încât deciziile tale fie ele vorbite sau în luptă influențează felul în care celelalte personaje vor interacționa cu tine pe viitor.
Valoarea jocului este dată și de grafica superbă prezentă în jurul tău. Obsidian Entertainment a preferat să creeze o lume colorată, plină de personaje și creaturi unice, lăsând realismul la o parte. Fie că mergem prin clădirile abandonate de pe Terra 2 sau că explorăm coridoarele întunecate ale unei stații spațiale, Halcyon este o lume din care nu mă pot îndepărta. Acest lucru se extinde la fiecare dintre personajele jocului, care sunt toate unice în felul în care arată și sunt înfățișate în mod excepțional printr-o scriere și acțiune excelentă.
Calitatea personajelor din The Outer Worlds este perfectă atunci când lângă ei se află un însoțitor. Fiecare are propria poveste și beneficii de joc atunci când sunt în compania jucătorului. Am avut preferatele mele la scurt timp după ce le-am întâlnit și, în general, am rămas două (da, puteți călători cu două simultan), cu excepția cazului în care există un obiectiv în joc care vă obligă să luați pe altcineva.
Dacă există ceva care pur și simplu nu era la standarde în The Outer Worlds, a fost în meniurile sale. Descrierea pop-up a elementelor inventar blochează restul inventarului, ceea ce a făcut navigarea un pic cam dificilă. Jurnalul de căutare permite doar urmărirea unei singure căutări, iar acest lucru m-a determinat să urmăresc o căutare, să verific harta, să urmăresc o alta, să iar verific harta și așa mai departe.
The Outer Worlds cere jucătorilor să depună timp și efort, dacă doresc să descopere tot ce are de oferit. Este un joc minunat în orice circumstanțe, un RPG de top, cu consecințe grele la aproape fiecare mișcare greșită pentru jucătorii care sunt dispuși să riște. The Outer Worlds nu vă spune o poveste, vă oferă o lume plină de personaje interesante și vă cere să vă spuneți propriile povești.
Muțumim producătorului pentru cheia de review. Avem disponibil și un scurt video cu gameplay-ul nostru.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.