This Is The Police Review
Poveste10
Gameplay9.5
Sunet și grafică9.5
Puncte tari
  • Poveste captivantă
  • Nivel mare de dificultate
  • Concept original
9.7Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
6.8

This Is The Police este un joc indie de strategie și aventură cu o acțiune plasată într-un oraș care începe să se ducă de râpă. Luând rolul curajosului șef al departamentului de poliție din Freeburg, Jack Boyd, te vei adânci într-o poveste intrigantă de crime și investigări.
Am început să îl joc doar cu câteva zile înainte și mi-a captat interesul încă din primele minute de gameplay. Se pare că Weappy Studio au făcut o treabă foarte bună creând un joc atractiv și complex.

this is the police

Poveste și gameplay

Era și timpul să încerc ceva diferit de clasicele jocuri FPS, survival, cu apocalipse zombi care sunt nenumărate pe magazinul Steam, ceva original. This Is The Police este acel ceva nou și original.

Preiei rolul lui Jack Boyd, un bărbat de 60 de ani care a fost șefului departamentului de poliție pentru mulți ani și care acum se pregătește de ieșirea la pensie și depinde de tine ca în cele 180 de zile rămase să îndeplinești țelul său de a ajunge la suma de 500.000$.

Jocul îmbină aproape perfect povestea și gameplay-ul. În primele minute din joc, la fel ca pe tot parcursul jocului, povestea îți este descrisă de vocea protagonistului, prezentarea vizuală având stilul benzilor desenate.

this is the police

Inițial te afli la o conferință de presă și îți sunt puse întrebări și alegi câte unul dintre cele trei răspunsuri, după care abia începe gameplay-ul propriu-zis. În fiecare dimineață citești titlurile ziarelor, care se schimbă în funcție de deciziile și acțiunile tale deoarece în acest joc totul se petrece în funcție de deciziile luate, după care te urci în mașina ta ce necesită câteva rotiri de cheie la fiecare pornire și te îndrepți spre biroul tău.

this is the police

Odată ajuns la birou, aici începe acțiunea. În birou se află o machetă a orașului pe care îți sunt arătate locațiile apelurilor de urgențe. De fiecare dată îți este explicat evenimentul, iar tu ești cel care ia deciziile corespunzătoare: în funcție de cât de important consideri că este incidentul, vei trimite unul sau câțiva ofițeri care îți sunt la dispoziție la momentul respectiv; dacă consideri că este o alarmă falsă, poți să nu trimiți pe nimeni.

This is the police

În multe cazuri, ofițerii vor avea nevoie de ajutorul forțelor SWAT dacă are loc un atac armat sau cei neexperimentați vor cere întăriri sau indicații din partea ta în situații critice. De obicei este bine să ordoni atacul criminalilor înarmați cu arme de foc și să procedezi calm cu cei speriați deoarece nu dorești ca ofițerii tăi să fie uciși – nici civilii.

this is the police

Nivelul ridicat de dificultate reprezintă un punct pe lista lucrurilor bune, pentru cei care își doresc o provocare. Chiar dacă ești inițial ajutat de tutorial, tot există destule lucruri pe care trebuie să le descoperi cât mai devreme deoarece îți sunt aruncate multe probleme de care să te ocupi, încă de la începutul gameplay-ului: ofițerii sunt neexperimentați și lasă criminalii să scape, primarul îți cere oameni atunci când ai nevoie de ei cel mai mult, ofițerii cer zile libere din cauza problemelor cu alcoolul, primăria îți reduce salariul și personalul și multe altele.

La fel cum am mai spus, totul stă în deciziile tale. Încă din primele zile vei fi forțat să faci prima mare decizie: să îți ajuți vechiul prieten să scape de mafie, sau să-l lași în voia sorții.

this is the police

Desigur, am decis să îi sar în ajutor și am plătit prețul. Prețul era ca eu să devin omul din interior al mafiei, ceea ce însemna că urmam să le trimit oameni la cerere. Asta vine și cu câteva avantaje, cum ar fi faptul că poți trimite ofițeri sau detectivi în capcane ale mafiei pentru a scăpa de cei care depun mărturie împotriva ta.
Am o presimțire că, într-un fel sau altul, tot vei ajunge să te încurci cu mafia pe parcurs.

La fel cum am mai spus, jocul este foarte complex și plin de lucruri de făcut, ceea ce este un plus mare pentru mine. Eu am ajuns doar la ziua 66 și nu plănuiesc să mă opresc până nu ajung să văd dacă Jack Boyd iasă la pensie cu un teanc frumușel de bani sau mai bine.

Grafică și sunet

Legat de grafică, tot jocul arată foarte bine. Dezvoltatorii au avut mare atenție la detalii. Stilul vizual mă duce cu mintea la One Night Stand sau la Firewatch, unde, la fel ca în This Is The Police, personajelor le lipsesc multe trăsături ale feței.

Capitolul sunet se prezintă foarte bine. Vocile personajelor sunt interpretate foarte bine și sună convingător, în special cea a protagonistului. Un alt motiv pentru care m-a impresionat jocul încă de la început este faptul că poți alege oricând ce melodie să cânte pe fundal, la tine în birou. Ai la dispoziție o colecție de discuri de vinil cu jazz sau muzică de pian, cu care te poți delecta, cât și un catalog din care poți achiziționa mai multe. Eu unul am decis să cumpăr fiecare disc din catalog, chiar dacă m-a costat câteva mii de dolari. Atunci când ofițerii de sub comanda ta îți cer indicații pe teren îți este comunicat prin radio cum că s-a ivit o problemă.
Iar acel sunet făcut de cătușe când sunt legați criminalii este așa de satisfăcător deoarece atunci realizezi că echipa a dus treaba la capăt cu succes și se întoarce la stație.

Concluzie

În concluzie, felicitări celor de la Weappy Studio pentru că au dezvoltat un joc superb. This Is The Police este potrivit celor care caută un joc ce te pune la încercare, unde fiecare decizie contează și care are un gameplay la fel de captivant ca și povestea. Jocul este destul de lung și te va ține în priză pentru o vreme.
Eu recomand să-i dai o încercare după lansarea oficială pe Steam.

Lasa un comentariu

One Response

  1. This Is the Police a fost lansat acum și pe console - SteamGames.Ro

    […] Acum întradevăr merită să deții o consolă pentru că This Is the Police este acum disponibil pe PlayStation 4 și Xbox One în magazine sau sub formă de copie digitală. Apucă controllerul și intră în rolul lui Jack Boyd, șeful departamentului de poliție din Freeburg, ca să lupți contra criminalilor, să-l agasezi pe primar, pe mafie și pe toți cei din jur, dar cel mai important să faci o avere! În recenzia noastră, This Is the Police a primit un mare 9,7 pentru povestea captivantă și gameplayul complex pe care îl oferă. Poți citi recenzia aici. […]

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte