Enermax Starryfort SF30

This War of Mine Review
Gameplay8.5
Grafică8
Sunet9
8.5Scor
Reader Rating: (1 Vote)
10.0

This war of mine, produs și distribuit de 11 Bit Studios este un joc de tip survival, dar puțin diferit față de cele cu care sunteți obișnuiți. De data aceasta nu controlați un caracter cu care încercați să supraviețuiți într-o pădure, vă construiți case și foc de tabără, aici sunteți într-un peisaj ce arată ca după război, într-o clădire în care puteți controla mai multe caractere și cu care trebuie să lucrați simultan pentru a eficientiza timpul unei zile și resursele pe care le puteți obține pentru a rămâne în viață cât mai mult.

this-war-of-mine-6

Acțiunea se petrece pe timp de zi, în clădirea pe care o dețineți și noaptea, în locațiile din jurul acesteia, trimițând un membru al echipei să colecteze diferite resurse de care aveți nevoie. De la scânduri, diferite piesa mecanice sau mâncare sub diverse forme, până la medicamente sau arme. În aceste încercări n-o să vă fie foarte ușor, pentru că de multe ori vă puteți întâlni cu inamici care vă împiedică să obțineți obiectele dorite, de multe ori fiind nevoie să vă deplasați în liniște și să vă ascundeți în zonele întunecoase pentru a nu fi detectați. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă resursă pentru a putea rezista în acest joc este hrana, cel care merge să colecteze prin vecini fiind nevoit să aducă foarte multă mâncare în clădirea voastră și pentru ceilalți membri, care s-au odihnit sau au stat de pază, pentru a nu fi atacați peste noapte. În cazul în care nu găsiți suficientă hrană, caracterele pe care le controlați se simt rău și se îmbolnăvesc, pe puteți trata cu medicamente, dar în timp calitățile le scad, se mișcă mai greoi și într-un final, părăsesc clădirea. În acest loc, puteți să upgradați securitatea, să construiți diferite bunuri, cum ar fi paturi, aragaz, radio sau ornamente de grădină și flori pentru exteriorul acesteia, în final se dorește a restabili normalitatea în atmosfera tristă ca după război. Fiecare caracter are anumite calități, unii fiind specializați în căutări nocturne și având rucsacul mai încăpător, alții fiind mai inteligenți pentru diferite sarcini. Pe parcursul jocului vi se mai alătură alte personaje, voi trebuind să îi țineți în viață pe toți și să upgradați acea clădire cât mai mult.

Ca aspect, jocul nu este foarte bogat în culori, totul are o nuanță sumbră, în diferite tonuri de gri sau negru, caracterele au mișcări foarte fluide și totul arată bine, de la pereții dărâmați ai clădirilor, la diferitele obiecte pe care le construiți sau le obțineți din clădirile învecinate. Chiar și cei pretențioși la capitolul grafică o să fie mulțumiți, nefiind nevoie de performanțe foarte mari ale pc-ului pentru a-l putea rula (minimum procesor dual core și 2GB memorie RAM), mai toată lumea se poate bucura de acest titlu.

Inventory

Dacă nu ai intrat încă în atmosfera morbidă a jocului, haideți să dăm volum în difuzoare și să ascultăm coloana sonoră care se potrivește perfect și ține jucătorul atent la pericolul care se ascunde la fiecare pas. De la sunetele specifice ale fiecărui obiect, până la dialogul personajelor vă puteți da seama că pentru a vă bucura boxele și căștile s-a lucrat foarte mult și acest aspect întregește produsul finit.

În concluzie, This War of Mine este un joc foarte interesant, care necesită multă răbdare și inteligență pentru a coordona caracterele în așa fel încât să supraviețuiți cât mai mult, iar prețul de pe Steam din acest moment, 6,45 euro, ar trebui să vă împingă să-l achiziționați.

Lasa un comentariu

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte