Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint - PS4 Review
Grafică și Sunet10
Gameplay9.5
Poveste9
PRO
  • Grafică excepțională
  • Univers open-world imens
  • Gameplay
CONTRA
  • Prea multe misiuni secundare
9.5Scor
Reader Rating: (3 Votes)
5.9

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint este un shooter militar open-world, third-person dezvoltat de Ubisoft Paris și publicat de Ubisoft. La dezvoltarea jocului a participat și o echipă formată din peste 200 de specialiști din cadrul studioului Ubisoft București. Este al 11-lea joc din seria Ghost Recon începută în anul 2001 de Red Storm Entertainment, studio de dezvoltare fondat de autorul Tom Clancy. În Ghost Recon Breakpoint jucătorul preia preia controlul asupra liderului unei echipe militare de elită, cunoscută sub numele de Ghosts. Sarcina lor este de a cerceta evenimentele recente de pe insula Auroa din Pacific, care a ajuns acum sub controlul unei facțiuni rebele formată din foști soldați Ghost, cunoscuți sub numele de Wolves.

 

Ubisoft București

Echipa de dezvoltatori de la Ubisoft România a contribuit la crearea lumii, a armelor, la modul multiplayer Ghost War, dar și la adaptarea integrală a jocului pe consola PlayStation 4.

Modul multiplayer Ghost War a fost dezvoltat integral de Ubisoft București, iar hărțile multiplayer au fost construite în totalitate de echipa românească, ele fiind o parte integrată a lumii din Ghost Recon Breakpoint. O altă noutate dezvoltată de aceeași echipă este introducerea în joc a sistemului comun de progresie, sistem ce permite jucătorilor să crească nivelul aceluiași personaj în ambele moduri de joc, Player versus Player și Player versus Environment.

Ubisoft București a dezvoltat mai mult de jumătate din lumea jocului, inclusiv armele, accesoriile armelor, și în plus toate misiunile adiționale ale campaniei principale de Ghost Recon Breakpoint.

Echipa de la Ubisoft România a acumulat o experiență vastă în producția francizei Ghost Recon, de peste 9 ani, colaborând, pentru Ghost Recon Breakpoint, cu Ubisoft Paris, Bordeaux, Montpellier, Belgrad, Odessa, Kiev, Milano și Shanghai. În plus, procesul de testare a calității jocului a fost realizat de echipa QA din București, formată din peste 200 de game testers, alături de Ubisoft Kiev și Pune.

Ubisoft București a creat mai mult de jumătate din Ghost Recon Breakpoint, fiind un motiv de mândrie pentru noi. Felicitări Ubisoft România !

Insula Auroa

Ghost Recon Breakpoint părăsește ținuturile verzi ale fostului stat bolivian plin din narcotice din Wildlands, și iși desfășoară acțiunea pe un arhipelag fictiv din Oceanul Pacific, numit Auroa (nu Aurora), un arhipelag fictiv născut acum câteva milioane de ani.

Insula Auroa este deținută de Jace Skell, CEO al Skell Technology, producătorul celor mai avansate drone din lume. Pentru a-l ajuta să-și sporească inteligența artificială, Jace face o greșeală imensă și angajează foști operatori Ghost, iar aceștia transformă insula într-o fortăreață aproape impenetrabilă, iar dronele sunt transformate în mașini de luptă.

Întreaga insulă Auroa este structurată sub forma unui mediu de joc open world, împărțit în mai multe regiuni, fiecare dintre acestea cu propriile tipuri de relief, decoruri, vegetație și vreme. La fel ca și în Ghost Recon Wildlands, deplasarea între aceste regiuni este facilitată de multiple mijloace de transport: motociclete, mașini de teren (echipate cu arme sau nu), elicoptere etc.

În Ghost Recon Breakpoint , de-a lungul campaniei, veți găsi diverse misiuni secundare cu tot felul de tematici alternative, unele dintre ele fiind legate de istoria insulei Auroa.

Poveste

Insula Auroa, centrul de operațiuni al colosului industrial Skell Technology, cade victima unei facțiuni rebele formate din foștii soldați Ghost, numiți The Wolves. Aceștia sunt conduși de Cole D. Walker și preiau controlul forțat controlul asupra întregii insule și a sistemului avansat de drone.

La scurt timp după scufundarea USS Seay, echipa Ghosts este trimisă pe insulă pentru investigații, dar elicopterele acestora sunt doborâte de drone, imediat după ce acestea ajung deasupra insulei. În urma atacului, jucătorul intră astfel în pielea lui Nomad, supraviețuitor al prăbușirilor, dar și fost partener al lui Cole Walker, acesta fiind nevoit să readucă la normal situația delicată de pe insula Auroa.

Firul narativ din Ghost Recon Breakpoint se va dezvolta pe parcurs în direcții neașteptate, producătorii mergând până la implementarea sesiunilor de dialog prelungite cu celelalte personaje, cu multiple obțiuni de răspunsuri posibile din partea lui Nomad.

Întreaga porțiune de început a jocului a fost concepută pentru a fi parcursă în exclusivitate în mod single player. După finalizarea acestei misiuni introductive este dezvăluită adevărata natura a experienței din Ghost Recon Breakpoint, jucătorul luând contactul cu baza de operațiuni de pe insulă, descrisă drept un „spațiu social”. Aici poți continua aventura fie singur, fie poți întâlni alți jucători și poți forma o echipă pentru a aborda campania în mod cooperativ.

Principalul obiectiv al jocului este eliminarea forțelor rebele de pe insulă și eliminarea fostului camarad Cole Walker de la conducere.

Pe lângă misiunile din campania principală, veți întâlni o mulțime de misiuni secundare, vast răspândite pe insulă.

Gameplay

Ghost Recon Breakpoint a preluat o parte din mecanica din Assasin’s Creed Odyssey, joc dezvoltat de același producător, și astfel a introdus două moduri de joc. Puteți juca în modul de explorare , care dezactivează HUD-ul, astfel veți fi nevoit să găsiți obiectivele misiunilor cu ajutorul indiciilor și a unei hărți. Acest mod facilitează explorarea, dar sporește și dificultatea jocului și prin lipsa HUD-ului puteți să vă bucurați de grafica excepțională a jocului, realizând capturi de ecran foarte realiste. Pe lângă modul de explorare, există și modul clasic, cu care sunteți obișnuit din Ghost Recon Wildlands, mod prin care veți fi ghidat de HUD spre obiectivele misiunilor și veți ști exact unde trebuie să mergeți și ce să faceți. Acest mod este favorabil dacă doriți să terminați rapid misiunile campaniei pricipale. Recomandarea noastră este modul de explorare, deoarece face jocul să fie mult mai intens și mai realist.

O diferență majoră prezentă în joc față de alte titluri de acest gen (ex. Tom Clancy’s The Division, tot de la acest producător) este accentul pus pe o abordare a jocului mult mai aproape de realitate. Astfel, obiectivul producătorilor nu a fost transformarea inamicilor, pe măsură ce urci în nivel, în entități aproape invincibile, în care poți goli și două încărcătoare fără a-i afecta prea mult. Dimpotrivă, indiferent de nivelul personajului și de armelor acestuia, un glonț bine plasat poate elimina și unii dintre cei mai puternici inamici.

Ghost Recon Breakpoint dispune însă și de misiuni speciale, ce vor încuraja jucătorii să joace în mod cooperativ, unde trebuie eliminate drone puternice, aproape imposibil de doborât atunci când joci de unul singur.

Și acest joc are parte de obișnuita cursă după echipament mai performant, dar și după experiență, aceasta fiind necesară pentru deblocarea de abilități specifice, cum ar fi utilizarea parașutei sau a ochelarilor cu vedere nocturnă.

Ghost Recon Breakpoint dispune de 4 clase de abilități: asalt, lunetist, sub acoperire și medic. Cu ajutorul experienței ai posibilitatea de te specializa într-o anumită clasă, fiecare conferind câte o abilitate specială. Sunt prezente în joc și materialele de crafting, cu ajutorul cărora, în baza de operațiuni, se pot crea obiecte consumabile. Armele, de asemenea, pot fi personalizate în detaliu prin intermediul clasicului sistem de arme.

Multiplayer

Pe lângă modul de campanie, jocul oferă și un mod multiplayer PvP, numit Ghost War, componentă a jocului dezvoltată în întregime de studiul Ubisoft din București. Sunt disponibile diferite moduri de joc, spre exemplu Elimination ( Team Deathmatch) sau modul Sabotage în care o echipă trebuie să plaseze o bombă în anumite puncte-cheie de pe hartă, în timp ce adversarii trebuie să o dezamorseze. Aceste moduri se pot juca doar în echipe de câte 4 jucători pe hărți special concepute pentru aceste moduri. Aceste moduri dispun de 6 hărți diferite.

Experiența de joc din Ghost War este fundamental diferită față de orice joc de tip Battle Royale, cheia succesului regăsindu-se în colaborarea cât mai eficientă dintre coechipieri, indicarea pozițiilor inamicilor pe hartă cu ajutorul dronelor etc.

Grafică și Sunet

Grafica și animațiile, ca și detalii sunt ireproșabile în Ghost Recon Breakpoint, jocurile Ubisoft fiind probabil cele mai frumoase vizual de pe piață. De data aceasta și animațiile fiind bune, pe toată durata gameplay-ului meu nu am avut glitchuri sau erori. Grafica, ca și concept, este atipică pentru un joc desfășurat pe o insulă din Pacific. Totul este deschis, colorat, vibrant, iar ideea pe care se bazează este o lume în care natura a evoluat. Personajele sunt înfățișate exemplar, apa arată realistic, clădirile sunt lucrate impecabil, peisaje foarte realiste, nu am ce comenta.

Din punct de vedere al conținutului audio, dialogurile sunt interpretate perfect și muzica din joc este reprezentativă pentru poveste.

 

Concluzie

Am să mă opresc aici și cred că pot finaliza această recenzie pentru Ghost Recon Breakpoint. Jocul este unul masiv, mai mare decât mă gândeam eu că va fi și nu este un shooter simplu. Jocul este destul de complicat pe alocuri și te forțează să te concentrezi pentru a avea succes. Nu este un joc simplu pe care îl joci, îl termini și îl pui deoparte. Ghost Recon Breakpoint oferă o experiență continuă și de durată care va fi actualizată și completată pe parcursul a mai multor luni de acum încolo. Dacă preferi un astfel de joc, acesta este un must-buy, oferind o groază de conținut raportat la preț. Experiența nu este unică, este construită pe baza primului joc de acest gen, Ghost Recon Wildlands, dar este îmbunătățită atât grafic cât și din punct de vedere al mecanicii elementelor care îl construiesc, producătorii reușind să creeze un joc aproape perfect.

Deși am primit de la producător o cheie de review pentru PlayStation 4, mulțumind astfel producătorului, am jucat puțin varianta de consolă, iar astăzi, în ziua lansării am fost printre primii care au cumpărat jocul în varianta pentru PC, fiind convins că îmi voi petrece multe ore în acest joc. Repet, acest joc este must-buy!

Vom reveni în curând cu câteva video-uri cu ediția de joc pentru PlayStation 4, dar cu siguranță și cu ediția pentru PC.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte