Asrock

GeForce NOW este serviciul creat de Nvidia pentru a oferi o variantă de a te distra și a juca cele mai pretențioase titluri chiar dacă deții un pc foarte slab sau chiar laptop, fie ele și fără placă video, procesor performant sau cu puțină memorie ram, tot ce este MUSAI fiind o conexiune foarte bună la internet. Pentru că toată lumea întreabă și cei de la Nvidia sunt cam secretoși cu produsul lor, am decis să facem acest articol și să punem aici tot ce se știe cu exactitate, dar și speculațiile referitoare la GeForce NOW.

Cum funcționează serviciul și ce este el mai exact?

În urmă cu un an de zile noi am făcut un mic „review” pentru serviciul. Îl puteți găsi la noi pe site AICI.

Cât timp te poți juca pe Geforce NOW?

Nu există limită propriu-zisă de timp, te poți juca cât vrei folosing serviciul, dar ai o limită de 4 ore/sesiune. Adică te joci 4 ore, închizi jocul și apoi deschizi o nouă sesiune de joc și continui.

Cum primesc acces la Geforce NOW?

În momentul de față serviciul este pe bază de invitație. Ca să intri în lista de așteptare în speranța că vei primi o invitație, te poți înscrie aici. Din păcate însă nimeni nu garantează accesul la serviciu și că vei primi invitația. unii primesc invitație repede, în timp ce alții sunt pe listă de mai bine de un an și nu au primit nimic.

A doua variantă este să îți cumperi un dispozitiv SHIELD TV. Ediția numită „GAMING EDITION”, adică aceea care vine cu un controller/gamepad în pachet include acces gratuit la Geforce NOW Beta. În Europa, consola este disponibilă pe Amazon la prețul de 228,90 EUR, la care adăugați taxe de transport către România de €5.99 + €2.99 per kg (greutate volumetrică). Problema e că nu știm dacă după perioada de beta posesorii de console SHIELD TV vor avea în continuare acces gratuit la Geforce NOW sau vor trebui să plătească o taxă ca restul lumii.

A treia varianta este să cumpărați o invitație de pe site-uri precum Kinguin sau G2A. pe Kinguin, de exemplu, o invitație este în acest moment 5,77 euro. Chiar dacă nu este o variantă 100% legală și 100% sigură este cea mai rapidă și ieftină variantă de a accesa serviciul Geforce NOW acum.

Ce jocuri merg pe Geforce NOW?

Lista oficială de jocuri este disponibilă AICI, pe site-ul oficial, însă nu ești limitat la acestea. Dacă deschizi clientul Steam te poți juca orice joc pe care îl ai deja. Din păcate însă, din cauza modului în care este concepută aplicația Geforce NOW, jocurile din afara listei oficiale nu pot fi salvate, deci dacă vrei să joci ceva cu story trebuie să te asiguri că jocul are salvări în Steam Cloud, altfel îl joci degeaba. De asemenea, la fiecare lansare, jocurile care nu sunt în listă trebuie instalate din nou.

Pentru a te juca orice joc cu ajutorul Geforce NOW trebuie să ai deja jocurile cumpărate. Deci accesul la platformă nu îți dă și jocurile acelea din listă gratuit. Platforma este făcută așadar doar să te ajute să le joci dacă tu ai un calculator care nu le duce sau un laptop mai slăbuț.

Cât va costa Geforce NOW?

Asta e întrebarea secolului. Răăspunsul nu este exact pentru că Nvidia nu vorbește deocamdată despre prețul serviciului. S-au vehiculat niște sume în mediul online bazate pe timpul de joc. Undeva la 25$ pentru 20 de ore jucate pe o platformă cu specificațiile și puterea unui GTX 1060 sau 10 ore pe GTX 1080. Între timp au apărut însă niște servicii concurente, precum Blade Shadow, care este un serviciu funcțional în acest moment și care costă $30 pentru prima lună și 35$ pentru lunile următoare, deci un abonament lunar, PlayStation Now, serviciul de la Sony, care oferă și jocuri la pachet cu abonamentul de $20 pe lună sau Google Stadia, care tocmai a fost lansat.

Concluzia e că nu se știe exact cât va costa abonamentul și dacă va fi un abonament lunar nelimitat sau dacă vom plăti în funcție de calitatea pe care o dorim și timpul de joc, dar e clar că nu va fi un preț foarte mic. Ca să fie competitivi Nvidia vor oferi un preț similar cu concurența, deci eu mă aștept ca serviciul să coste undeva la $30 pe lună. Dacă e mai scump n ucred că îl va cumpăra multe lume.

Dacă aveți alte întrebări, așteptăm să ni le adresați într-un comentariu și noi vom încerca să vă răspundem.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte