Enermax Squa RGB

Train Valley Review
Poveste8
Gameplay9.5
Grafică și sunet10
9.2Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Flazm, un studio rusesc care produce în general jocuri pentru platforme mobile, a lansat în 2008 un joc numit Railway Valley. Jocul s-a bucurat de un succes mare și automat au urmat două continuări Railway Valley 2 și Railway Valley Missions. Peste 15 milioane de jucători s-au bucurat de aceste titluri și producătorii s-au decis să ducă jocul la un nou nivel. În 2012, echipa a început lucrul la noul joc, denumit Train Valley, iar după 3 ani de prezentări, teste și modificări, jocul a fost lansat în sfârșit pe steam pe data de 16 septembrie 2015.

Concept

Construiește șine de tren, ai grijă la trafic și rămâi fără accidente. Joacă-te în Europa, America, Japonia și URSS-ul dintre 1830-2020. Completează povestea, de la goana după aur din 1849 la primul zbor în spațiu al omului, și după aceea explorează modul la-nimereală. Management. Construcție. Trenuri.

tv_screen2

Gameplay

Chiar dacă descrierea jocului îl prezintă ca un fel de simulator de trenuri, Train Valley este de fapt un joc de tip puzzle, care simulează într-o oarecare măsură o rețea de căi ferate și face toate acestea într-un mod plăcut, simplu, ușor de înțeles, care poate fi jucat la modul casual, atât de copii, cât ș ide adulți, dar care te provoacă și să depășești obiectivele de bază. Scopul principal al jocului este să supraviețuiești fără a termina resursele și a da faliment până la finalul timpului. există totuși și obiective secundare care îndeplinite îți aduc un scor mai bun.
tv_screen1La începutul jocului primești două stații de tren care trebuie conectate cu linii ferate între ele. Modul de joc și control este intuitiv, tot ce trebuie să faci pentru a plasa șinele este să apeși și să tragi cu mouse-ul de ele în poziția dorită. După ce îți faci infrastructura, trenurile vor începe să apară în stații și tu va trebui să le dai comenzi pentru a pleca spre destinație. Câștigi mai mulți bani cu cât trenul ajunge mai repede la destinație. Controlul trenurilor este simplu, singurul control pe care îl ai asupra lor este să îl pornești și să-l oprești sau să-l întorci, să-i schimbi direcția de mers. la început totul este simplu și ușor, dar când ajungi să ai mai multe trenuri este destul de greu de controlat traficul și poți avea surprize sau incidente.

tv_screen9

Hărțile din Train Valley sunt destul de bogat construite, cu teren variat și controlabil într-o oarecare măsură. jocul ne propune 4 perioade de timp Europa (1830–1980), America (1840–1960), URSS (1880–1980) și Japonia (1900–2020), iar având în vedere că perioadele de timp sunt diferite și grafica este foarte distinctă între ele. Pe terenuri se află amplasate diferite structuri, marea lor majoritate putând fi distruse, cu un anumit preț. Banii sunt și principalul obiectiv al jucătorului, pentru că succesul nivelului depinde în măsură de 90% de aceștia. Toate lucrările costă, așa că trebuie să fii cu ochii pe bani.

tv_screen7

În modul de joc Poveste (Story), va trebui să termini nivelurile rezistând un anumit interval de timp. Unele dintre acestea pot fi trecute și în câteva minute, însă jocul ne pune la dispoziție obiective suplimentare la fiecare nivel. Acestea sunt de obicei în număr de trei, iar completarea lor îți aduce ceva beneficii. Dacă ești un împătimit al jocului, și nu este greu să te prindă, te vei chinui să termini aceste obiective opționale iar gameplay-ul creează dependență.

tv_screen5

Pe lângă modul de joc clasic, mai există două moduri, oarecare (nivelul arată și se generează diferit de fiecare dată) și cutia cu nisip (sandbox) care poate fi folosit și în timpul poveștii sau modului oarecare. Îți permite să joci fără limite de bani sau de timp. Eu nu m-am aventurat prea mult prin aceste moduri, dar cei care doresc să le încerce pot construi rețele uriașe de căi ferate și pot să facă mult mai multe lucruri cu jocul. Per total, jocul în modul Poveste are 24 de niveluri, care pot fi terminate relativ repede, dacă nu umbli după obiectivele secundare (5-10 minute pe nivel).

tv_screen4

Pe data de 7 aprilie 2016, a apărut și primul DLC pentru joc, numit Train Valley – Germany, care aduce pentru 2,49€ 5 noi episoade în poveste, 6 noi locomotive și mașini din perioade diferite, noi realizări Steam, dar și noi scenarii care implică bombardamente sau super-locomotive de mare viteză, care afectează dificultatea jocului.

12916379_1781110955451370_7725369253807597541_o

Grafică și sunet

Train Valley are o grafică similară cu cea din Railroad Tycoon ca ansamblu, dar modernizată. Cum perioadele de timp și locațiile sunt diferite, avem multe schimbări de terenuri, arhitectură, construcție și infrastructură, care sunt frumos ilustrate și prezentate. Și la nivel sonor sunt diferențe destul de mari, iar atmosfera este notabil diferită la fiecare perioadă în parte. Producătorii au acordat destul de multă importanță detaliilor, iar acest lucru se vede.

tv_screen12

Concluzie

Train Valley este un joculeț care m-a captat și m-a ținut conectat destul de mult timp. Jocul creează dependență și te face să pierzi destul de multe ore în fața sa. Are totuși și scăpări sau limitări la nivele, este simpluț pe alocuri, dar foarte frumos realizat și ilustrat. Prețul de 9.99€ este bunicel pentru ceea ce ne oferă jocul, iar investiția este bună.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte