Trench Run Review
Gameplay8.5
Sunet și grafică8
Raport calitate-preț9
Puncte tari
  • Poate fi jucat împreună cu oricine
  • Oferă mult amuzament încă de la început
  • Are support pentru controller
Puncte slabe
  • Devine repetitiv
8.5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Transhuman Design, creatorii Arthur’s Gold și Soldier, ne aduc noul lor joc: Trench Run. Lansat pe 7 aprilie 2016, acesta este un joc multiplayer casual indie de acțiune, plin de distrugere și jazz, perfect pentru o seară de jocuri împreună cu câțiva prieteni. Fără să o mai lungim, în rândurile de mai jos îmi voi prezenta părerea despre acest joculeț.

GAMEPLAY

Din moment ce jocul nu are multiplayer, voi trece direct la gameplay. Trench Run are un gameplay destul de amuzant și plin de acțiune. Fie că alegi să joci singur contra și împreună cu AI, local multiplayer împreună cu niște amici sau multiplayer cu prieteni de la distanță, în acest joc vei avea parte de amuzament.

crocball_confusing

Jucându-te creația celor de la Transhuman Design, te vei delecta cu țipetelor inamicilor doborâți de gloanțe, rachete sau săbii, vei râde copios împreună cu coechipierii tăi și vei putea savura vin la bar cu toți jucătorii – toate acestea în timp ce asculți un jazz relaxant.

La început poate părea mai complicat, dar pe parcurs jocul devine incredibil de ușor. „Scopul a fost să ne folosim de cunoștințele dobândite din dezvoltarea jocurilor King Arthur’s Gold și Soldat pentru a crea shooter-ul multiplayer perfect, care să fie simplu de jucat. De asemenea, ne-am mai dorit să privim jucătorii cum izbucnesc constant în râsete”, a afirmat dezvoltatorul.

Înaintea începerii meciului, te poți ditra puțin cu cei de pe server în lobby-ul acestuia, unde vă puteți cheltui monezile câștigate pe lucruri ca și crocodili de companie sau vă puteți întâlni cu toții la bar și în zona VIP.

Obiectivul este simplu: să ajungi în celălalt capăt al nivelului înainte de echipa inamică sau să-i nimicești pe toți. Este de ajuns ca doar unul dintre cei cinci membrii ai unei echipe să ajungă la destinație ca toată echipa să câștige. Pentru a vă îndeplini obiectivul vă veți folosi de cele cinci clase de luptători(Assault, Sniper, Demolition, Commando și Medic), cât și de abilitățile lor.

Trench Run are un ritm de joc rapid, fiecare rundă având timpul maxim de 1 minut, deci ești nevoit să te grăbești înainte ca inamicul să ți-o ia înainte! Meciurile sunt fiecare best of 5, așa că nu trebuie să te îngrijorezi în caz că pierzi primele două runde.

Trench Run

Chiar dacă ești doborât, nu ești eliminat din joc, dar te vei putea deplasa doar târându-te în încercarea de a ajunge la capăt sau la un medkit. Având în vedere că o rundă are 60 de secunde, aș alege a doua opțiune. Totuși, în acest fel inamicii se pot strecura pe burtă până la obiectivul lor, deci trebuie să ții un ochi pe fiecare dintre aceștia.

Personal mi-a plăcut mult faptul că nivelele au clădiri ce pot fi distruse, lucru ce alimentează plăcerea atunci când privești exploziile.

Trench Wars

Jocul are 2 moduri de joc cu care te poți distra: Free-for-all Skirmish(între 1 și 4 jucători) și team-based „Run”(între 2 și 10 jucători). Toate hărțile sunt alese la întâmplare, pentru a oferi puțină diversitate.

Un lucru care ar fi negativ aici este că după o vreme în care jocul te face să spui „Încă o rundă!”, acesta devine repetitiv și își pierde din nivelul de amuzament. Având în vedere că jocul a fost lansat relativ recent, dezvoltatorii probabil vor adăuga conținut nou.
Tot legat de aspectele negative ale gameplay-ului, nu îmi place modul în care te poți afla față în față cu un jucător din echipa adversă și nu îl poți distinge de exploziile din jur, sau de bucățile de clădiri ce zboară, sau chiar de coechipieri, mai ales că fiecare personaj este destul de mic – ceea ce te derutează.

Trench Run

Pentru a te ține să joci cât mai mult, Trench Run îți dă posibilitatea de a-ți personaliza personajul folosindu-te de monezile câștigate.

SUNET ȘI GRAFICĂ

Jocul are o grafică pixelată, dar nivelele și personajele par că nu sunt destul de detaliate pentru un joc mai nou de acest gen. Comparativ cu titluri ca și Kingdom, nu se prezinta la fel de estetic, dar este acceptabil.

La categoria sunet, Trench Run are pe fundal permanent un jazz liniștitor pentru a te relaxa puțin atunci când devii prea concentrat în joc. Părerea mea este că jocul are o coloană sonoră protrivită și că nu și-ar avea locul un tip de muzică mai antrenantă ca rockul.

CONCLUZIE

În încheiere, Trench Run este un joc indie bine creat, plin de distracție și se potrivește perfect pentru o seară împreună cu niște amici ce vor să se amuze. Chiar dacă sunt unele aspecte ce pot fi îmbunătățite pe aici pe colo, recomand să încerci acest joc, căruia îi stă bine cu prețul de 7,99$ pe Steam.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte