Enermax Squa RGB

A Trip to Yugoslavia: Director's Cut review
Poveste5
Gameplay1.5
Grafică și sunet2
2.8Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Ai un telefon cu cameră care poate filma? Bun! Nu, nu contează calitatea, merge și de ală mai slab! Ok… cheamă-ți vreo 2-3 colegi de clasă și hai să facem un joc! Cam asta îmi imaginez eu că a vorbit producătorul jocului A Trip to Yugoslavia: Director’s Cut când a creat jocul. Ai intrat pe Steam să vezi despre ce vorbesc? Da, alea sunt chiar pozele din joc nu e glumă. Da, nu e grafică digitală, dar e filmată cu ceva cameră ieftină. Ideea jocului nu e proastă, dar nici originală nu e. Jocul este de fapt o poveste interactivă care se derulează cu ajutorul VHS-ului (adică aparatul ală cu care te uiți la casete video – pentru cei care nu l-ai prins) și în care tu iei niște decizii care pot schimba cursul acțiunii.

Văzând pozele am fost descurajat să joc; citind descrierea mi s-a părut interesant, așa că l-am instalat. Mă gândeam că e un fel de joc în stilul celor de la Telltale cu o altfel de grafică, dar m-am înșelat. Jocul promite a fi dramatic, dar din primul minut în joc, când am văzut că e jucat de un vlogger de ală cam ca pe la noi, dar nu din ăia cool, ci unul care se filmează pe stradă făcând ceva „cocos” doar pentru like-uri pe facebook, mi-a venit să-l închid. Am rezistat touși să-l joc pentru a avea ce scrie aici. Jocul se controlează cu două mâini pe tastatură (pentru că ai nevoie de shift stânga și dreapta) și una pe mouse. Stai puțin…. ceva nu e în regulă… ok de Shift stânga ai nevoie doar când mori să derulezi caseta înapoi.

De fapt cu mouse-ul miști imaginea stânga dreapta și trebuie să apeși repede pe una din săgeți sau să ții apăsat pe shift dreapta pentru a derula înainte caseta. Până aici totul e în regulă, însă jocul e făcut din diverse filmulețe de câteva secunde puse cap la cap fără a fi legate profesional între ele, ca în Her Story, spre exemplu, și din poze făcute la rezolție proastă sau prost focalizate (da, se vede chiar dacă grafica e făcută să arate ca o casetă video). Mai mult decât atât, jocul e parcă filmat printr-un sat undeva pe la noi cu, surpriză… vile și mașini ieftine. Nu, nu e în România, e în Polonia. Scopul jocului este să nu mori și să faci alegerea corectă când ești pus în situația dată. Dacă nu o faci te dă înapoi la ultima alegere. Dacă dai la nimereală tot îl termini într-o oră cu mult fast forward.

Mă gândeam că nu voi găsi mare nimic bun la acest joc, dar de fapt am găsit ceva. Jocul costă doar 0,79€ pe Steam, deci cumpărați-l cu încredere, țineti-l în colecție pentru că va veni anul ăsta ziua aluia care vă enervează și va trebui să-i faceți un cadou. A Trip to Yugoslavia: Director’s Cut e alegerea perfectă pentru așa ceva. Dacă vreți să-l încercați pentru voi, jocul poate fi descărcat gratuit de AICI, într-o variantă care are cu 12 minute mai puțin gameplay (1-2 dacă folosești fast forward), trei noi finaluri diferite și 4 realizări (WTF). Aaaa, jocul are carduri, mi-am recuperat 0.20€ 😀

Lasa un comentariu
Asrock

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte