Tyto Ecology Review
Gameplay8
Grafică7
Sunet7.5
7.5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Tyto Ecology este un simulator educațional de strategie destinat copiilor pentru a învăța lucruri noi și interesante despre ecosisteme, dar cu toate astea el poate fi jucat de către orice categorie de vârstă. Jocul este produs și distribuit de Immersed Games, iar el a fost lansat pe Steam pe data de 14 aprilie.

Gameplay

Încă de la început, o controlezi pe OwlBot ( cum probabil ți-ai dat seama după nume, ea este o bufniță robot, deși nu arată tocmai ca o bufniță), deși o controlezi și îi dai comenzile care tu crezi că sunt cele mai potrivite, tot ea este cea care îți dă sfaturi la început și pe tot parcursul jocului. OwlBot este destul de simplu de controlat cu W,A,S,D și SHIFT pentru viteză.

Tyto Ecology

Tyto Ecology nu este un joc care să aibă o grămadă de comenzi împrăștiate pe tot ecranul, unde să uiți ce face fiecare, iar apoi să stai să dai pe fiecare pentru a găsi comanda de care aveai nevoie, el este un joc care are puține comenzi și bune, și chiar și acestea sunt restrânse, iar ecranul nu este plin de tot felul de lucruri. Ai decât o mică bară sus, unde vezi cât de ,,viu” este ecosistemul creat de tine, energia pe care o folosești de fiecare dată când creezi un animal, o plantă sau orice altceva, în bară mai găsești câți Tyto Coins ai, și butoanele pentru a trece mai repede timpul și pentru pauză. Jos vei găsi un 3 butoane: cel roșu este un biodex, cel albastru pentru a crea animale sau plante, iar al treilea pentru a vedea cum stă treaba cu ecosistemele tale.

Tyto Ecology

Jocul este unul dintre cele mai bune simulatoare de acest gen pe care l-am jucat. Pe lângă faptul că afli lucruri noi despre fiecare specie, poți observa: cum se comportă toate animalele, cum cresc, cum dorm, cum vânează, cum se reproduc etc. Bine la ultimele două lucruri enumerate nu te gândi că-ți arată acest lucru, totuși este un joc destinat copiilor, doar vezi un pui care apare brusc, sau un prădător ce mai mult se face că mușcă din pradă, fără să vezi sânge. Fiecare acțiune a ta poate îmbunătăți sau distruge ecosistemul.

Tyto Ecology

Doar dând un click pe un animal, îți apare: cât timp mai este până mai apare un pui, cât de foame îi este, cât de sănătos este sau câți pui a făcut până atunci. Când vei reintra în joc și vei da să continui la ecosistemul tău, vei primi informații despre precipitațiile și temperatura din ecosistemul respectiv. Dacă nu mai vrei să continui de exemplu: la ecosistemul din deșert, îți poți alege mediul tropical sau multe altele. Dacă nu ai mai intrat de multă vreme și vrei să te joci, vei avea o căsuță cu notificări, unde vei primi detalii despre tot ce s-a întâmplat în acel ecosistem cât tu nu te-ai jucat: câte animale au murit, câte sunt cu low-hp etc.

Tyto Ecology

Grafică și sunet

Tyto Ecology nu are o grafică grozavă, este acceptabilă, nu știu sigur, dar cred că este făcut în Unreal Engine 4, și probabil din cauza asta, dar repet nu sunt sigur. Cu toate aste jocul este plin de detalii, dar fără efecte vizuale. Sunetul este bun, jocul are câteva melodii liniștitoare ce se îmbină grozav cu jocul. Sunetele scoase de animale atunci când dai click pe ele sunt foarte aproape de realitate.

Tyto Ecology

Concluzie

Tyto Ecology este unul dintre cele mai grozave simulatoare de acest gen pe care l-am jucat, chiar dacă mai este foarte puțin de lucrat la grafică pentru a fi bună, jocul este grozav. Iar faptul că orice acțiune a ta poate ajuta sau distruge ecosistemul îl face foarte realist. Jocul poate fi comandat de pe Steam pentru 6,99$, eu cred că totuși prețul este cam mic pentru un asemenea joc, cred că cel mai potrivit preț ar fi între 10-15$.

 

 

 

 

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte