Asrock

Ultimate Chicken Horse Review
Gamplay9
Sunet și grafică8.7
Raport calitate-preț9.5
Puncte tari
  • Poate fi jucat cu oricine
  • Devii ușor familiarizat cu mecanicile jocului
Puncte slabe
  • Devine repetitiv după o vreme
9.1Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
9.4

Ultimate Chicken Horse este un platformer multiplayer lansat de Clever Endeavour Games pe data de 4 martie, în care tu împreună cu unul sau mai mulți prieteni construiești nivelul pe parcursul jocului, plasezi capcane pentru a-i încurca pe ei, dar încercând să nu te încurci singur.
Jocul a strâns 34,155$ pe Kickstarter, în timp ce speranța creatorilor era inițial de a ajunge la doar 25,000$ înainte de lansare.

Gameplay

Ultimate Chicken Horse nu are o poveste, așa că voi trece direct la gândurile mele despre gameplay. Privit din avion, jocul pare destul de simplu și banal, dar odată ce intri în atmosfera sa îți vei schimba cu totul părerea. Este adevărat că obiectivul este simplu – să ajungi la steag – dar ceea ce îl face complex și amuzant este cum ajungi la acel steag din fiecare nivel.

2015-04-15+WaterFallweb

Distracția jocului este alimentată de jucători, care construiesc și modelează nivelul. Inițial, jucătorii se află la o casă din copac unde primul lucru făcut este alegerea personajului cu care vor să joace, după care se alege nivelul de la care se va începe gameplay-ul în propriu-zis.

Ultimate Chicken Horse

Toți jucătorii lucrează împreună pentru a face nivelul posibil, plasând pe rând obiecte din inventar la alegere, dar în același timp lucrează împotriva celuilalt pentru a-l împiedica să ajungă la capăt folosind obstacole sau chiar capcane. Odată ce ai ajuns la steag vei primi un punct, iar primul dintre jucători care strânge trei puncte va fi câștigătorul. Trebuie ținut în minte că dacă fiecare oponent va ajunge la final fără a muri, nivelul va fi considerat prea ușor și nimeni nu va primi puncte, iar dacă nimeni nu ajunge la steag va fi aceeași poveste cu punctele.

Ultimate Chicken Horse

Ultimate Chicken Horse poate deveni repetitiv după un timp și cred că cei de la Clever Endeavour Games sigur au realizat asta, adăugând Party Mode în joc. Când un jucător activează Party Mode înaintea selectării unui nivel, realizezi că aici începe nebunia. Party Mode schimbă o parte din regulile jocului aducând puțină diversitate. În loc să alegi din inventar obiectele dorite vei fi nevoit să le ridici din aceeași cutie ca ceilalți – deci trebuie să fi rapid când alegi. De asemenea, fiecare jucător va traversa nivelul în același timp cu ceilalți, creându-se un haos total.
La un moment dat, creatorii aveau în plan lansarea jocului cu un mod de singleplayer, dar au decis să se concentreze pe aspectul de multiplayer al acestuia.
În mare, gameplay-ul jocului nu este foarte greu și nici prea complicat, ceea ce îl face potrivit pentru oricine.

 

Grafică și sunet

La capitolul grafică nu pot afirma că am ceva de obiectat, totul se prezintă în regulă. Fiecare personaj și obiect din joc este foarte bine desenat și destul de îndetaliat, iar culorile folosite dau un aspect viu fiecărui nivel,  ceea m-a atras mult când am descoperit jocul.

Cât despre sunet, părerea mea este că dezvoltatorii chiar s-au străduit când a fost vorba să aleagă o coloană sonoră cât mai potrivită. Muzica de pe fundal se îmbină perfect cu ritmul jocului, iar sunetele făcute de fiecare personaj sunt haioase, dându-le fiecăruia o personalitate drăguță.

 
Concluzie

Ultimate Chicken Horse este un platformer distractiv, care îți oferă ție și prietenilor tăi la fel de mult amuzament când doar priviți ca atunci când vă jucați. Jocul celor de la Clever Endeavour Games a devenit și mai popular de la lansarea oficială pe Steam, unde se găsește la prețul de 14,99€, ceea mi se pare destul de corect. Vă recomand să-l încercați fie cu niște amici, fie cu membrii ai familiei.

superpanicfrenzy--0216--furry-couch-rage-ultimate-chicken-horse--large.thumb

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte