uplink_logo

In anul de gratie 2010 calculatoarele au evoluat extrem de mult. Tu lucrezi pentru Uplink Corporation, iar misiunea ta este sa spargi sisteme informatice, fie pentru a indeplini o misiune, fie pentru a fura date confidentiale din servere de companii, sau de a monitoriza tranzactii pe Internet. Fiecare misiune e diferita si necesita aptitudini speciale si abordare diferita. Erorile nu sunt permise, prima poate fi ultima pe care o faci.

2013-04-09_00001Uplink este un joc de strategie dezvoltat de Introversion, ce atinge un subiect delicat: hacking-ul. In lumea reala problema hackerilor este una serioasa, fie ca e vorba de un novice sau de un super-hacker. Uplink te pune direct in actiune, iar rolul tau este de a deveni cel mai bun in materie de hacking. Daca reusesti acest lucru castigi renume, alternativa se traduce prin patru pereti si o ora de iesit la recreatie in curte.

Daca vorbim de lumea reala, hackingul nu este pentru oricine. Uplink reuseste sa transpuna efectele complexe ale acestui complex intr-un mod usor de inteles chiar si pentru un copil. Spre deosebire de realitate, unde hackerii isi creaza singuri uneltele, Uplink ti le ofera „pe tava”. Cheia jocului este sa stii sa folosesti unealta potrivita la momentul potrivit. Nu e chiar atat de simplu, totusi. Ai la dispozitie programe care te ajuta sa spargi parole, programe de securitate si multe alte aplicatii utile. Cu fiecare misiune indeplinita vei avansa in companie, ceea ce inseamna mai multi bani, care se transforma automat in diferite upgrade-uri ce te vor ajuta sa-si ascunzi urmele, sa devii mai rapid si mai bun. Este totusi un job riscant, risti sa fi prins in orice moment.

1510_screenshots_2012-06-24_00001Cand intri in joc primul lucru pe care il faci este sa-ti creezi un profil si devii Agent in cadrul Uplink Corporation. Recomandarea mea este sa jucati prima data tutorialul, sa va familiarizati cu interfata si modul de joc. Vei invata diferite abilitati de baza, ceea ce iti va face experienta mai familiara. Jocul simuleaza conexiunea la Internet si vei primi acces la Uplink Internal Services Server, care este sursa ta principala de informatii si tot aici vei putea accesa upgrade-uri hardware si misiuni. Poti opta pentru oricare misiune care se potriveste nivelului tau de experienta, insa oricat de simpla ar fi ea, fiecare operatiune prezinta un risc pentru tine. Misiunea in sine este atractiva, va trebui mai intai sa treci de toate protectile serverului atacat si sa eviti sa fi prins. Cu cat stai mai mult conectat riscul de a fi prins creste, ceea ce-ti da o senzatie de adrenalina si face jocul palpitant. Cum avansezi in cariera alegerea misiunilor va deveni din ce in ce mai complicata, caci orice greseala te va costa progresul pana in acel punct.

Uplink iti da o senzatie stranie de falsa realitate, misiunile iti raman in minte chiar si cand nu te joci, iar cu cat stai mai mult ai impresia ca nu e un simulator, unele lucruri chiar se intampla. Misiunile care par simple sunt foarte complexe, iar butonul „Disconnect” este la dispozitia ta in orice moment, oferindu-ti o cale de scapare in cazul in care nu te incadrezi in timpul alocat.

1510_screenshots_2011-03-15_00002Ca si in alte titluri Introversion, grafica nu este la inaltime. Asemanator cu DEFCON, interfata este simpla, dar are tot ce-ti trebuie. Daca stai cu orele grafica ti se va parea enervanta si plictisitoare, dar jocul nu se bazeaza pe acest aspect. Tot la fel ca si in cazul DEFCON, muzica de fundal este prezenta si te tine in atmosfera jocului, iar alte efecte sunt practic inexistente.

Per total, Uplink mi-a lasat un gust placut. Este cel mai bun joc de hacking pe care am pus mana si am sa-i dau un 8 meritoriu!

SteamGames.Ro te provoaca la concurs! Intra pe Facebook, devin-o fan steamgames.ro si poti castiga o licenta STEAM pentru jocul DEFCON.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte