Enermax Starryfort SF30

Anul acesta Mosul s-a suparat rau de tot, probabil pentru pretentiile copiilor care nu mai vreau jucarii, dulciuri si hainute ci tablete, jocuri si tarfulite. Om si el, ca toata lumea, s-a scarbit de toata treaba si s-a pus pe baute… ce a urmat e din filmele horror… atelierul sau arata ca un abator, iar cineva trebuie sa curete dupa el.

Suna ca o poveste pentru copii? Faceti cunostinta cu Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage de la RuneStorm.

vc_sr_head

Povestea

Urmand cele mentionate mai sus, in Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage, vei intra in pielea omului de serviciu (cunoscut de pe statia orbitala, din jocul clasic – pentru cine l-a jucat in anii ’90) si va trebui sa cureti dupa mosul. Elfi decapitati, reni macelariti, mobila si jucarii sparte, toate sunt in atelier. Treaba ta este sa te apuci de lucru, sa cureti mizeria cat de repede se poate, pentru ca superiorii sa trimita un inlocuitor si sa salveze Craciunul viitor pentru toti copii.

ss_7136e8d0776c4dc79a87ea035f82ee29f3ba6c2d.1920x1080

Gameplay

De indata ce am vazut povestea, m-a atras acest joc (sunt bolnav, nu ?!?). Sincer sa fiu nu am jucat originalul inaintea acestuia, asa ca nu stiam la ce sa ma astept. Asa ca am pornit Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage si m-am trezit cu o interfata fara nici un fel de meniu sau buton si cu o pereche de maini in fata, echipate cu un mop. Mi-am imaginat cam ce aveam de facut asa ca am inaintat cu WASD si m-am apucat sa curat pe jos. Totul pare simplu ,dar care e scopul ? Dupa vreo 2 minute de curatat sarguicios mi-am zis ca merge mai repede, asa ca am apasat rapid pe taste si m-am trezit cu mopul murdar. Nestiind ce sa fac m-am apucat sa sparg, sa murdaresc sa distrug tot ce-mi statea i ncale, mai ales ca am vazut ca se da un Steam Achievement pentru asta. M-am tot invartit eu vreo 20 de minute de m-am plictisit. Am spart globuri, am aruncat elfi pe foc, am manjit mai rau pereti icu sange, dar spre dezamagirea mea nu s-a intamplat nimic.

ss_a5d13e82fb26a309935a17bd8296bee54166d16b.1920x1080

Descurajat am parasit jocul, insa m-am intors a doua zi. Cu mai multa rabdare am incercat din nou si de data asta mi-a iesit. Am tot jucat, sperand sa primesc sarcini noi ,dar asta nu s-a intamplat si am descoperit ca asta e cam tot ce trebuie sa faci: curatenie sau mizerie.

Avem astfel de-a face cu un simulator unic, pentru om de serviciu, foarte util pentru cei care aspira sa atinga pozitia asta pe plan social intr-un anumit punct al vietii.

ss_b19e7adcfe46bc01dcaacdf22cc9918a4b5519cf.1920x1080

Grafica si sunet

Grafica e 3D, first person si arata binisor. cerintele sunt ceva cam mari, insa parca n use potriveste cu complexitatea jocului. Cu toate ca nu ai mare lucru de facut, sunt destule elemente ascunse prin camerele unde a locuit odata grasul barbos care zice Ho-Ho-Ho. Simtindu-te ca intr-un hidden object game si cautand obiectele necesare ca sa-ti faci Realizarile Steam, Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage iti pune pidici ciudate, care consta in buguri diverse, de la obiecte blocate, la altele care dispar pe jumatate sau cu totul prin podea si care apar miraculos in alta parte.

ss_c17c44ba05859b3e5fbae4cd15c25b8b764760aa.1920x1080

Sunetul nu e mare lucru, chiar inexistent pe alocuri si enervant pe altele.

ss_d064e22b6d3acdebef67bc3ee81a083c9e837677.1920x1080

Concluzie

Nu sti udaca cineva poate sa dedice mai mult de doua ore pentru Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage, in cel mai bun caz, asta daca nu incearca in disperare sa ia Realizarile Steam, sa se laude cu ele pe profil. Poate ma insel, dar cei care se pot juca jumatate de zi pe el, probabil si-au gresit vocatia in viata reala si au facut scoala degeaba. Totusi avem de-a face cu un joc la un pret infim, 2.50 euro pe magazinul Steam si care vine cu realizari, mod singleplayer si multiplayer. Recomandat de jucat la betie si daca, dar doar daca, nu ai altceva mai bun de facut. Unii vor vrea sa il incerce si pentru povestea stranie si, trebuie sa recunosc, unica.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte