Enermax Starryfort SF30

Vive le Roi Review
Poveste6
Gameplay7
Grafică și sunet6
6.3Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Aseară pe stream am jucat un joculeț numit Vive le Roi. Acesta este un puzzle platformer cu acțiunea plasată în timpul Revoluției Franceze. Acțiunea jocului este plasată în anului 1793, iar revoluționarii vor să-l ghilitoneze pe Regele Louis al XVI-lea al Frantei, iar rolul tău este să opreștie această execuție.

Vive le Roi este un joc conceput inițial pentru platformele mobile și portat apoi pe PC, pe Steam. Jocul păstrează același sistem de joc și pe mobil, schimbând touch-screenul cu controlul pe mouse. În joc controlezi un omuleț care trebuie să fugă și să rezolve câteva puzzleluri pe o hartă mică. Trebuie să te miști rapid dintr-o parte în alta evitțnd să fii văzut de către gărzi, iar dacă nu reușești să faci acest lucru ghilotina este coborâtă și regele este ucis. Scopul jocului este să reușești să rezolvi puzzlelurile din cât mai puține mișcări, fiecare click de mouse reprezentînd o mișcare. Aveți ami joc un filmuleț cu primele 7 nivele din joc:

 

Vive le Roi are 30 de nivele care devin din ce în ce mai grele. După cum vedeți în videoul de mai sus, St4r a clacat la nivelul 7, jocul devenind destul de complicat și trebuie gândit. Jocul nu are foarte mult conținut, dar conținutul existent este destul de calitativ. Pe lîngă faptul că puzzlelurile sunt grele, la nivelurile superioare este aproape imposibil să reușești să aduni 3 stele. Nivelurile nu durează mult, fiecare îl termin în sub un minut, asta dacă nu eșuezi, iar încercările repetate necesită timp. Ca să vă faceți o idee, nouă ne-a luat cam 3 ore să terminăm cele 30 de nivele, marea lor majoritate la 1 stea 😀

Ca și grafică, jocul seamănă cu Limbo. Personajele sunt realizate fără expresie sau trăsături fizice distinctive, toate fiind doar niște siluete cu ochi. Și nivelele sunt conceput în același still, jocul beneficiind de grafică exclusiv 2D, culoarea predominantă fiind negru. Detaliile sunt bunicele și nu se modifică prea mult pe parcursul celor 30 de nivele. Animațiile sunt realizate la nivel de aplicații mobile, iar singura problemă cu jocul este generată de controlul puțin ciudat din mouse pentru că de multe ori dai click și personajul se oprește la ceva distanță, mică, ce-i drept de locul unde ai dat click și asta poate fi o problemă la unele nivele superioare unde contează foarte mult viteza de reacție și poziționarea exactă într-un anumit punct. Fondul sonor este minimalist și el, având doar strictul necesar pentru a crea atmosfera jocului.

Vive le Roi arată și funcționează ca un joc de mobil. Chiar dacă nu avem nimic rău de spus despre el, are totuși cam puțin conținut pentru un joc de PC. Rejucabilitatea se extinde până în momentul în care aduni 3 stele pe fiecare nivel, ceea ce este foarte greu, dar nivelele sunt toate liniare și ori de câte ori le-ai juca nu se schimbă nimic la ele. Prețul pe Steam este mic totuși și cam atât valorează jocul. Acum jocul este la reducere și îl puteți achiziționa pentru 3,74€ de pe pagina de Steam.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte