Enermax Starryfort SF30

Cei care au prins jocurile din anii ’90 au avut parte de o experienta unica si extraordinara prin simplitatea si dificultatea jocurilor de atunci. Daca acum spargi tastaturi pe Need For Speed sau FIFA de nervi, pe vremea aceea le spargeai de ciuda ca ai ajuns aproape de ultimul nivel si ai pierdut ultima viata si trebuie sa o iei de la inceput. Jocurile au evoluat pentru ca din ce in ce mai multi jucatori mai putin experimentati sa poata termina jocurile pe care le cumpara, ca, deh, daca copilul nu poate termina jocul, tata nu mai cumpara produsele firmei. Putem numara pe degete jocurile cu adevarat grele de acum si chiar si acelea sunt relativ usor de terminat pentru ca poti salva si rejuca la infinit o secventa.

volgarr_screen_02

Un joc nou lansat de Crazy Viking Studios si distribuit de Adult Swim Games, pe numele sau Volgarr the Viking ne aduce inapoi la origini, in ceea ce priveste gameplay-ul. Daca te crezi un gamer adevarat si experimentat si crezi ca nici un joc nu-ti va face fata, trebuie neaparat sa incerci Volgarr the Viking si sa te pregatesti sa fi pus la colt. Povestea e simpla. Tu esti Volgarr, razboinicul viking si ai fost ales de catre Odin sa te intorci din Valhalla pe Pamant si sa te lupti cu Fafnir, un dwarf care a cucerit Lumea de Mijloc si a adus teroarea si moartea in randul locuitorilor.

volgarr_screen_09

Gameplay-ul e simplu, jocul e un platformer 2D, asemanator cu clasicul Mario in care te misti de la stanga la dreapta si poti excuta miscari precum sarituri, coborari si urcari. Incepi cu un scut de lemn si cu o sabiuta mica. Iti poti upgrada armele gasind cufere. Mai intai primesti un scut puternic si abilitatea de a arunca sulite, apoi un coif si mai apoi o super sabie de flacari. Nu ai nivel de sanatate, nu ai mai multe vieti, nu ai inventar in care sa-ti tii obiecte culese. Fiecare lovitura primita te face sa-ti pierzi o piesa de echipament. Odata ce se duce scutul de lemn esti terminat si trebuie sa reincepi nivelul. Si vei fi lovit din greu. Mie mi-a luat aproape o ora sa termin primul nivel si sa ajung la un checkpoint care sa ma dea la nivelul 2 cand incep jocul. E enervant la inceput, pentru ca suntem obisnuiti sa nu avem probleme in terminarea unui joc si sa salvam din 2 in doua minute cand e prea complicat. Dar daca ii prinzi miscarile, sentimentul de multumire cand termini un nivel este serios crescut, spre deosebire de alte titluri, iar orgoliul iti va creste exponential.

volgarr_screen_07

Cu toate ca miscarile eroului sunt limitate, va trebui sa te adaptezi si sa inveti unele mici „scheme” pentru a supravietui. De exemplu, eroul nu are posibilitatea sa dea inapoi cand face o saritura in fata, dar exista posibilitatea sa faci o saritura dubla si iti poti folosi sulita sa o implanti intr-un perete si sa sari pe ea. La un nivel superior, spre exemplu, trebuie sa urci o sfoara si sa ajungi pe o platforma. Numai ca sfoara e prea scurta si va trebui sa sari de pe ea, sa arunci o sulita in perete si apoi sa te prinzi rapid de sfoara din nou si sa te urci pe platforma proaspat creata. Problema e, ca, daca ratezi si cazi esti mort si o iei de la capatul nivelului. Singura sansa sa termini jocul este sa inveti aceste miscari si sa te adaptezi situatiei. Eu inca n-am terminat acest „joculet” si am adunat ceva ore in spate. Mi-a fost greu la inceput si sa termin primul nivel. Satisfactia vine in Realizarile STEAM care iti marcheaza progresul si poti vedea cu cat esti mai slab sau mai bun decat prietenii.

volgarr_screen_05

Cu toate ca jocul pare simplu si invechit din cauza graficii,  Crazy Viking Studios au realizat un titlu care arata clasic, dar are facilitati moderne, precum controlul camerei. Am vorbit despre lipsa posibilitatii de a salva jocul. Nu e 100% adevarat. La mijlocul fiecarui nivel ai un checkpoint, de unde poti continua daca mori, insa, la sfarsitul fiecarui nivel exista un „boss”, care, daca te omoara, te trimite inapoi la mijlocul nivelului. Acest lucru e enervant la inceput, dar daca inveti smecheriile, poti rejuca si ajunge sa te bati cu monstrul cel mare cu tot arsenalul disponibil, fara sa pierzi „piese” pe drum. Ca sa atingi toate realizarile pe Steam, va trebui practic sa termini jocul aproape la perfectie, lucru care se va intampla doar dupa incercari repetate si multi nervi.

volgarr_screen_12

In concluzie, Volgarr the Viking, este un joc dedicat persoanelor cu multa rabdare, si care au un background solid in gaming. Iti va testa abilitatile de jucator si daca ele iti lipsesc te va enerva si il vei lasa deoparte. M-a tentat de cateva ori sa-l las, dar m-am intors la el nevrand sa ma las batut de un „joculet”. Volgarr the Viking este disponibil pe Steam la pretul de 11.99 euro, are suport complet pentru controller si realizari Steam, deci este o achizitie buna pentru jucatorii impatimiti.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte