Register
Or


A password will be e-mailed to you.

Recent tot mai multe jocuri importante au apărut pe Epic Games Store în loc de Steam, asta datorându-se în principal faptului că cei de la Epic au ales să lase 88% din prețul plătit de jucători către dezvoltator, în timp ce Valve le oferea 70%. Cu toate că mutarea s-a făcut și că dezvoltatorii au câștigat cu 12% mai mulți bani din vânzări, prețul jocurilor nu a scăzut și jucătorii nu s-au ales cu nimic, ba mai mult au renunțat la multe din facilitățile oferite de Steam și acest lucru se reflectă pe piață, mulți jucători atacând conducerea Epic Games pe Reddit, Twitter sau Facebook.

CEO-ul Epic Games Tim Sweeney spune că aceste lucruri se vor schimba în viitorul apropiat. El a declarat cu dezvoltatorii stabilesc prețurile de vânzare și că după ce aceștia văd că rămân cu mai mulți bani în buzunar vor decide să scadă prețurile. Declarația sa se bazează practic pe conștiința unor companii mari care vor renunța la o parte din profituri pentru jucători. Oare când am văzut noi o companie mare care să renunțe la bani ?

Sweeney a mai spus că Epic Games a discutat cu fiecare producător în parte și le-au cerut acestora să le comunice estimatul de vânzări care jocul l-ar fi avut pe Steam. Având în vedere baza de utilizatori Epic, ei se așteptau ca vânzările pe platformă să fie cam la 40-50% din cele de pe Steam, însă, la final, vânzările au fost apropiate de estimări. Conform acestuia, Metro Exodus a înregistrat vânzări de 2,5 ori mai mari decât Metro: Last Light pe Steam în aceeași perioadă de la lansare. Cică și jumătate din jucătorii de Fornite nu au avut niciodată cont pe Steam.

Platforma Epic Games nu are prea multe jocuri și asta se datorează faptului că aceștia au decis să își aleagă cu atenție partenerii și să aleagă jocuri care să nu se lanseze simultan pentru a menține un ritm constant de jocuri de calitate. Adevărul este că multe din jocurile de pe platformă sunt de calitate net superioară față de Steam. problema principală cu Steam, în opinia mea, este prezența pe platformă a 100 de jocuri de „rahat” pentru fiecare joc decent. Asta face ca găsirea unor jocuri noi, indie, interesante este ca scormonirea în balegă după un bănuț, lucru care nu multe lume este dispusă să îl facă. Astfel mulți jucători se îndepărtează de pe platformă, folosind-o doar ca mijloc de a juca jocurile preferate cu prietenii. Acești oameni evită în mod constant pagina de magazin Steam și vânzările sunt în scădere.

Cei de la Epic Games spun că vor deschide platforma pentru mai mulți producători și distribuitori, dar vor avea grijă să aprobe doar jocurile de calitate, indie sau AAA, ieftine sau scumpe, dar principalul criteriu de selecție va fi calitatea.

Voi ce părere aveți? Folosiți Epic Games Store? Ce ar trebui să facă Valve pentru a salva platforma Steam?

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte