Walk The Light Review
Poveste4.5
Gameplay7.5
Grafică și sunet4
5.3Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Walk The Light este un puzzle platformer 2D produs de Anti Crunch Studios și lansat de curând pe Steam. Am avut ocazia să îl testez și am să vă prezint puțin jocul.

Povestea

Personajul principal din Walk The Light este Charlie, un electrician care, în timpul lucrului cade într-o peșteră și trebuie să găsească ieșirea. El este ajutat de o lumină ciudată, care îl ghidează în drumul său spre ieșire.

officialshot1

Gameplay

Walk The Light este un platformer 2D, în care te plimbi în stânga și în dreapta cu personajul. Jocul este plin de puzzle-uri care trebuie rezolvate într-un mod unic cu ajutorul luminii. Când începi jocul, ești pus direct în acțiune, printr-o serie de puzzle-uri micuțe, care au rol de tutorial. Acestea te învață cum să folosești lumina, să deschizi uși, să te deplasezi și să ajungi din punctul A în punctul B. Aceste puzzle-uri devin din ce în ce mai grele, iar rezultatul este calculat prin timpul de care ai avut nevoie să duci la bun sfârșit nivelul.

officialshot2

Dacă la început totul este simplu, după aproximativ 15-20 de minute de joc vei primi primul puzzle care îți va pune mintea la contribuție. va trebui să te miști repede și să descoperi rapid ceea ce ai de făcut. Până reușești să faci asta, te vei chinui puțin. Nivelele sunt diferite și cu o complexitate diferită. Unele sunt ușor de completat și ușor de rezolvat, latele îți pun probleme, mai ales până reușești să găsești drumul potrivit. Acest drum implică o serie de acțiuni, care trebuie făcute în ordine. De exemplu, va trebui să sari într-o zonă, unde vei găsi o cheie, iar apoi să luminezi un anumit element care îți va deschide o ușă, iar în timp cea acesta e luminat, să te miști repede în direcția acelei uși.

officialshot3

Controlul pare relativ simplu, ai 2 butoane pentru mișcare stânga și dreapta, un buton să blochezi lumina, un buton de zoom și unul de interacțiune. Problema e că te vei trezi de multe ori frustrat că nu reușești să menții lumina fixă într-o poziție și să te miști, în același timp. Există și suport pentru un controller, iar cel de Xbox merge bine și este mai ușor de utilizat decât tastatura. în total sunt 60 de puzzle-uri sau nivele de trecut. Nu ai adversari de bătut, ci doar niște capcane peste care dai la unele nivele. Așadar, jocul este micuț, iar dacă îți merge mintea și coordonarea ochi-mână, jocul îți oferă cam două ore de gameplay. Dacă ești un împătimit al realizărilor Steam, vei avea ceva mai mult de jucat, pentru că acestea constă în baterea timpului pe fiecare nivel, lucru foarte greu de făcut.

officialshot4

Grafică și sunet

Walk The Light este un platformer cu grafică specifică 2D. Elementele sunt create modern,engine-ul grafic este Unity, dar jocul nu trece de granița trasată de jocurile anilor ’90. Elementele vizuale sunt bune, dar simpliste, nu trebuie să vă așteptați la nimic spectaculos. Muzica este și ea simplă și repetitivă, dar nu devine enervantă. Nu există efecte sonore, așa că dacă la un moment dat vă săturați să ascultați muzica de fundal, puteți să jucați liniștit pe mute, pentru că veți avea aceeași senzație.

officialshot5

Concluzie

Walk The Light este un platformer bunicel, care te obligă să rezolvi niște puzzle-uri de complexitate medie spre ridicată. Este bun pentru un joc casual, care să îl încerci când vrei puțină relaxare sau dacă vrei să-ți antrenezi puțin mintea. Din păcate, asta este tot ce poate oferi. Prețul de 9,99€ mi se pare puțin cam piperat pentru joc, însă dacă îl prindeți la reducere, merită să-l cumpărați și să-l încercați măcar o dată, pentru elementele originale.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte