Warhammer 40,000: Deathwatch Review
Gameplay7.5
Grafică și sunet9.5
Performanță9
8.7Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
7.0

Astăzi am să vă vorbesc despre un nou joc lansat pe Steam din franciza Warhammer. Creat de Rodeo Games și bazat pe un joc pentru mobil cu același nume, Warhammer 40,000: Deathwatch este un joc de strategie turn-based, plasat în universul Warhammer, în spațiul Imperial, iar personajele principale sunt soldații Space Marines, care duc o luptă cu extratereștrii Tyranids. Lupta se duce în orașe devastate, pe navele spațiale extraterestre și în spațiu.

background

Gameplay

Cei care au jucat versiunea mobilă a jocului pe iOS vor cunoaște în profunzime jocul, întâlnind aceleași tipuri de misiuni, dar cu mai multe variante, fiind, practic, vorba de o versiune adaptată pentru tastatură și mouse. Pentru cei care nu l-au jucat pe mobil, am să încerc să vă explic modul de funcționare a lui Warhammer 40,000: Deathwatch.

ss_6c71a5722e2085bb813a1d76cbde611f0f3ebd31

Jucătorii au la dispoziție trupele Space Marines, cunoscuți din jocurile precedente din seria Warhammer. pentru cei care nu au jucat până acum un astfel de titlu, acești Space Marines sunt niște trupe speciale, soldați de elită, care vânează și ucid trupele xenos, un nume care definește orice specie extraterestră. Fiecare dintre acești soldați posedă o serie de abilități unice, care devin extrem de folositoare în luptele cu trupele inamice, care, de această dată fac parte din rasa Tyranid, creaturi extraterestre de diferite forme și dimensiuni, care sunt transportați în nave biomecanizate, numite Hive Ships.

ss_94e711ae9634b4feaa42fe69762ced22edaf1a5d

Fiind un joc de strategie turn-based, Warhammer 40,000: Deathwatch promite a fi un joc destul de complex, însă, comparând cu alte titluri de același tip, opțiunile sunt extrem de limitate. Misiunile îți oferă cinci personaje pe care le controlezi, pe o hartă împărțită în bucăți pătrate. Harta este similară cu cea din jocurile XCOM, dar mult mai mică. Există acea „ceață” care ascunde o parte din hartă și te face să explorezi fără a ști ce te așteaptă în față, lucru pe care nu l-am mai văzut recent și care face jocul ceva mai interesant. Practic, îți este ascuns orice detaliu care este în afara ariei vizuale a trupelor, iar de multe ori inamicii vin din direcții necunoscute, luându-te prin surprindere. Inteligența artificială este destul de bine concepută, trupele inamice se ascund destul de bine și încearcă să te surprindă în orice moment. Dificultatea jocului este, prin urmare, destul de ridicată, astfel încât să te țină în priză.

ss_20e9687e98a0e2d922d133a2efe79c0417e4db57

Am vorbit mai devreme despre abilitățile unice ale fiecărui personaj. Fiecare personaj are un număr de puncte de acțiune (AP), care se umple la ficare start de tură. Fiecare mișcare de un pătrat echivalează cu folosirea unui AP. De asemenea, folosirea unei arme solicită cheltuirea unui număr specific de astfel de puncte. Problema principală este numărul limitat de astfel de puncte, pentru că acesta nu prea crește, iar folosirea lor într-o manieră utilă este extrem de importantă. Chiar dacă fiecare soldat are arme propri, ei au în comun o abilitate care este extrem de utilă, denumită overwatch. Aceasta îți permite să oprești un soldat pe loc, să-l poziționezi înspre o anumită zonă, iar dacă vreun inamic intră in zonă respectivă, acesta va fi împușcat pe loc. Folosirea abilității consuma 2 AP. Având în vedere că totalul de puncte per unitate este de obicei 4, vei folosi această abilitate destul de mult, iar strategia câștigătoare va trebui să se bazeze pe ea.

ss_d5b96aea90381ea794c6cc1fa895d59ee5e74e2f

Realizând practic un echilibru între unități și numărul punctelor de acțiune pe care le ai, este cheia jocului. Unitățile grele au arme cu putere mai mare de distrugere, dar acestea consumă mai multe AP. Alte unități au avantaje la lupta îndeaproape, iar punctele de acțiune sunt folosite mai mult pentru mișcare. Inamicii vin cu abilități asemănătoare, iar puterile sunt aproximativ egale cu ale trupelor tale. Acest lucru, face din joc unul care te pune să gândești, iar nivelul de dificultate este satisfăcător. Totuși, numărul de inamici unici este extrem de mic, iar jocul devine repetitiv. Jocul este practic același de la un capăt la altul, iar marea majoritate a misiunilor au ca singur scop supraviețuirea unui val mare de inamici. Dacă găsești o strategie care funcționeaza o vei putea folosi cu succes până la sfârșit. Warhammer 40,000: Deathwatch nu este un joc scurt, dar strategiile sunt limitate. Singura chestie care te ține în joc, este faptul că personajele, luptătorii, primesc experiență în timpul misiunilor, iar experiența poate fi folosită pentru upgrade.

ss_01731a5689b8fad38d4972946dbb21d176ed99a1

Per total, gameplay-ul nu este cu mult diferit de ceea ce îți oferă experiența jocului pe platforma mobilă. Opțiunile sunt limitate și modul de joc este liniar și repetitiv.

Grafică și sunet

Grafica din Warhammer 40,000: Deathwatch este specifică jocurilor pe mobil, însă efectele sunt reconstruite cu ajutorul Unreal Engine 4. Efectele de lumină și animație sunt și ele îmbunătățite, iar interfața este regândită și adaptată. Unitățile sunt construite variat, cu destul de multe detalii vizuale. Echipamentele soldaților sunt frumos lucrate și ii caracterizează pe fiecare în parte. Motorul grafic este lucrat frumos și eficient, jocul fiind destul de prietenos cu resursele sistemului.

ss_b66871ad5a35378ce9c65809c6aec15baef2625c

Ca și sunet, pe lângă efectele sonore ambientale, Rodeo Games au implementat și o serie de dialoguri, puține, dar bine lucrate, între luptători, care condimentează puțin jocul și caracterizează frumos personajele. Chiar și intro-urile și prezentările misiunilor sunt realizate bine, astfel încât atmosfera creată este foarte bună.

Concluzie

Warhammer 40,000: Deathwatch este o adaptare pe PC a unui joc mobil, care, deși nu aduce multe elemente noi în gameplay, are o grafică adaptată cu succes și o coloană sonoră foarte bună. De obicei, când vorbim despre astfel de portări, discutăm despre multe probleme de performanță și funcționalitate, însă în acest caz nu este vorba despre așa ceva. Personal, sunt de părere că Rodeo Games au reușit cea mai bună portare de până acum, Warhammer 40,000: Deathwatch fiind un joc plăcut, care, dacă nu-i cunoșteam originile, părea creat special pentru platforma PC.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte