Warhammer Quest Review
GAMEPLAY8
GRAFICĂ ȘI SUNET5.5
RAPORT CALITATE-PREȚ6
6.5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Rodeo Games și Twistplay alături de Chilled Mouse au lansat pe 7 ianuarie, 2015 un joc de strategie, role-play, tabletop Warhammer Quest.

Gameplay

Warhammer Quest este un joc de strategie în care trebuie să explorezi și să te lupți cu inamicii cu care te vei întalni pe tot parcursul aventurii tale.

Jocul se bazează pe regulile unui joc de șah sau unui alt joc de masă, fiecare erou are tura lui, la fel și intr-o luptă fiecare parte are tura ei, nu este la fel ca un MMO RPG sau poate chiar un Shooter însă jocul îți poate stârni interesul la fel ca orice alt joc.

O mare parte din acțiunea jocului se petrece în Temnițe care sunt generate aleatoriu.

Nu am mai jucat niciun titlu Warhammer , și sunt sigur că sunt mult mai multe titluri de jocuri video despre care nu știu. Dar fiind oarecum un fan al strategiei, acest joc este pe placul meu. Premisa este că echipa ta, de asemenea, grupul tău de aventurieri călătoriți în jurul lumii din joc, adunați și vindeți pradă, actualizați și cumpărați obiecte și căutați questuri din oraș și din periferiile orașelor. Harta principală pe care o călătoriți și selectați locațiile pe care doriți să accesați este setată în stilul tablelor, ca și cum ați trece peste ea, vizionându-l.

Pe măsură ce terminați căutările, deblocați mai mult din hartă, ceea ce vă permite să progresați mai departe în joc și mai departe în jurul hărții, în alte orașe și, bineînțeles, să descoperiți mai multe lucruri. După intrarea în temnițe, alegeți războinicii pe care doriți să îi luați cu voi. Fiecare dintre eroi au abilități și trăsături speciale și oarecum diferite, dar, în funcție de dificultatea pe care o joci, eroii pot să moară permanent, așa că ai grijă. Încearcă la început cu un personaj de tip arcaș, un mage și un războinic, pentru că acest trio de eroi este cheia succesului în orice joc de strategie și nu numai.

Temnițele sunt finalizate prin luptă și explorare. După fiecare luptă și temniță completată cu succes toți războinicii voștri cu care ați explorat primesc „puncte”, cum ar fi puncte de mișcare și punctele de atac „(nu sunt sigur daca jocul folosește aceiași denumire ca mine dar eu le numesc „puncte”). La intrarea în fiecare subsecțiune a unei temnițe, vi se dă lista creaturilor NPC cu care urmează să vă luptați. Subsecțiunile sunt explorate prin mutarea unui războinic la intrarea lor.

Pe măsură ce terminați căutările, și progresați prin poveste. Există momente în care trebuie să alegi X sau Y, „bun” sau „rău”, între bine sau rău – ceea ce este o mecanică foarte plăcută. De asemenea, vi se oferă mai multe quest-uri după fiecare alegere; Dintre care unele sunt mai dificile, dar oferă recompense mai bune iar altele sunt mai ușoare însă recompensa nu este la fel de mare.

Pentru mai multe detalii despre joc vă invit să vizionați un gameplay filmat de un coleg din echipa SteamGames.ro:

Grafică și Sunet

La capitolul grafică și sunet nu sunt multe de discutat nefiind nimic special, o grafică decentă pentrul anul în care a fost lansat dar cum am mai spus cu riscul de a mă repeta, nimic special.  Este un joc făcut să îl joci doar pentru povestea pe care o oferă. Sunetul și efectele sonore sunt ok însă nu e nimic diferit față de celelalte RPG-uri.

Raport Calitate-Preț

Prețul lui Warhammer Quest la momentul actual pe Steam este de 14,99 euro. Jocul îl puteți cumpăra doar pentru povestea pe care o oferă însă dupa mai mult de doi ani de la lansare și calitatea pe care o oferă față de jocurile lansate recent prețul este unul exagerat. Poate doar un pasionat care încă nu are jocul ar considera cumpărarea jocului o achiziție bună însă o persoană care vrea să încerce ceva nou clar nu o să opteze pentru acest joc datorită anului de lansare și prețului pe care îl are.

Concluzie

În concluzie jocul o să primească o nota destul de mare la partea de gameplay, poveste însă restul nu poate ține pasul cu gameplay-ul. Developerii au oferit atenție doar gameplay-ul nu și celorlalți factori de la joc. Jocul se poate juca doar single-player, un co-op, un mod de multi-player era mai mult decât superb pentru Warhammer Quest. Îl pot numi un joc banal pentru ca nu te atrage la fel ca altele, nu îți oferă dependeța pe care un joc bun ar trebui să ți-o ofere.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte