Enermax Squa RGB

Știm cu toții că Xbox One Scorpio va fi mai puternic ca orice alt competitor din gama lui. Totuși în cel mai recent episod din Pachter Factor, gazda showului, Michael Pachter, a răspuns unei întrebări din partea unui fan legată de Xbox One Scorpio și de consola generației următoare, iar el crede că nu înseamnă mare lucru dacă Scorpio va avea support pentru 4K.

Pachter a susținut că puterea de procesare nu mai este așa de importantă, iar mai târziu a clarificat răspunsul adăugând „Da, o consolă are nevoie de putere mai mare de procesare ca să poată face mai multe lucruri, dar acum ne aflăm într-o epocă în care grafica arată ca și filmele” și a continuat să ofere exemple de titluri exclusive pe PS4, zicând că Uncharted 4, The Last Of Us și Horizon Zero Dawn sunt jocuri cu o grafică amețitoare și că cu toate acestea consumatorul obișnuit nu ar fi interesat într-o diferență de 1 minut în puterea de procesare sau în abilitățile graficilor.

scorpio

„Nu consider că asta contează. Putem trece de la 1080p care înseamnă 2 milioane de pixeli pe ecran la 4K care are 8 milioane de pixeli pe ecran, chiar dacă asta înseamnă 6 milioane de pixeli diferență și de patru ori intensitatea graficii. Asta este ca și când ai lua o poză făcută de un iPhone 3 sau 4 cu o cameră de 2 megapixeli și ai compara-o cu o poză făcută de un iPhone 7 care are o cameră de 10 sau 12 megapixeli.”

Mai departe a continuat să spună că în mod evident vei vedea diferența pe un ecran de 100 de inch și că totuși majoritatea dintre noi joacă pe monitoare de 32-55 de inch, iar de aceea nu vom putea observa diferența.

„Scorpio va fi 4K. Ce înseamnă 4K? 8 milioane de pixeli. Înseamnă de patru ori mai mulți pixeli decât 1080p. Da, asta cere foarte multă putere de procesare dar pur și simplu nu este o treabă așa spectaculoasă.”

Apoi a adăugat că el însuși deține un PlayStation 4 Pro și că nu poate să recunoască diferența dintre acesta și un PS4 standard pe televizorul său. Pachter crede că noile console ale următoarei generații nu vor putea face mai mult decât atât și în opinia lui, un gamer obișnuit nu va fi impresionat de o îmbunătățire minoră a graficii sau de numărul personajelor de pe ecran. Astfel a sugerat că deși Xbox One Scorpio va fi potrivit industriei de gaming, atunci când privești lucrurile din punctul de vedere al unui gamer simplu, nu este o mare invenție.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte