Yesterday Origins Review - Nintendo Switch
Poveste9
Gameplay8
Grafică și sunet5.5
7.5Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Săptămâna trecută am încercat un nou joc pentru Nintendo Switch numit Yesterday Origins, care mi-a adus aminte de jocurile mai vechi de aventură cu care îmi mâncam timpul în urmă cu câțiva ani. Trebuie să recunosc că acesta este primul joc de tip point-and-click pe care l-am jucat pe console și spre surprinderea mea nu mai este vorba despre un puzzle încâlcit în care trebuie să deduci ce vrea producătorul ca tu să faci cu obiectele găsite, ci este un titlu bine gândit, ale cărui acțiuni sunt logice și obiectele pe care le aduni chiar au utilitate în gameplay.

Poveste

Este anul 1481. Tanărul John este umilit in public şi tarat pe străzi. Fiind acuzat de vrăjtorie, acesta este intemniţat de inchiziţia spaniolă pentru a fi torturat. Ulterior, John trece printr-o transfomare alchimică in urma căreia devine nemuritor. Dar nu totul decurge conform planului. După fiecare reinviere, acesta nu işi mai aminteşte cine este. După 500 de ani, in prezent, John şi Pauline sunt in căutarea unui artifact de care au nevoie pentru infăptuirea unui ritual. In timp investigaţiilor, cei doi vor trebui să¬-i infrunte pe noii protagonişti periculoşi care vor să le fure secretele…

Gameplay

Ca și în cazul tuturor jocurilor de tip point-and-click, gameplay-ul se rezumă la explorarea mediului înconjurător și a clicurilor pe obiecte. Spre deosebire de jocurile vechi care erau destul de încâlcite și trebuia să dai cu mouse-ul pe tot ecranul să descoperi la nimereală ceva, Yesterday Origins este foarte bine organizat, punctele de interes fiin evidențiate pe ecran prin simboluri care vă permite să identificați cu ușurință obiectele prezente și acțiunile posibile rezultate din combinarea acestor obiecte. Mă și gândeam cu groază cum ar fi să trebuiască să dau cu controllerul pe tot ecranul să caut obiectele importante. Inventarul care nu poate lipsi dintr-un astfel de joc este și el bine organizat, obiectele fiind împărțite pe categorii care vă permit să înțelegeți ce trebuie să faceți cu ele. Fiecare obiect vine cu o descriere și ne oferă posinbilitatea de a-l roti și întoarce pentru a ne face o idee despre el și ce putem face cu el.

Ca orice joc de tip point-and-click care se respectă, Yesterday Origins vine cu o mulțime de puzzleluri care se completează cu ajutorul obiectelor găsite și constă în mare parte în combinarea acestora și interacțiunea lor cu obiectele din lumea jocului. Acestea sunt destul de bine realizate, nu implică acțiune ciudate sau obscure și devin mai grele odată cu parcursul în joc, dar, în general, sunt logice și vei trece prin momente de încercări și eșuări dar nu într-o asemenea măsură încât să vă facă să vă enervați. Jocul îți dă un nivel bun de satisfacție în momentul în care reușiți să rezolvați aceste puzzleluri, lucru extrem de plăcut și bine venit pentru că astfel reușește să te țină captivat și concentrat și să îți creeze o dorință de a continua și termina jocul.

Cu excepția unuia, fiecare locație este alcătuită din mai multe zone. Fiecare dintre aceste zone oferă numeroase puncte de interes prin care trebuie să cauți indicii care te vor ajuta să-ți rezolvi prozzle-urile. În timp ce unele zone sunt evidente, altele devin vizibile doar atunci când personajul este foarte apropiat de ele. Mișcarea personajului este uneori haotică și din această cauză poți rata unele obiecte și pierzi timp căutându-le pentru a termina nivelul. Cu toate acestea, explorarea aprofundată este recompensată cu o mulțime de elemente de poveste care construiesc foarte bine povestea jocului. Această explorare amănunțită scade totuși dinamica acțiunii, iar spre finalul jocului pierzi mult timp făcând mai nimic, iar aici jocul intră în obiceiurile genului și poate fi prea încet pentru cei care nu apreciază cu adevărat acest stil de joc.

Grafică și sunet

Yesterday Origins are o grafică decentă, dar nu extraordinară. Obiectele sunt aranjate logic și nivelele sunt bine construite, dar designul personajelor și animația acestora lasă de dorit. Am precizat mai devreme că personajul are tendința de a se mișca ciudat, iar acest lucru e constant pe tot parcursul jocului, ridicol pe alocuri. Linia melodică este decentă și se aude bine pe Nintendo Switch.

Concluzie

Yesterday Origins este un joc bunicel pentru stilul point-and-click. Povestea este solidă dacă dorești să o urmărești de la un capăt la altul, bine structurată și cu destule surprize. Organizara obiectelor și complexitatea puzzlelurilor sunt bune, cu mici scăpări pe alocuri, dar peste multe alte jocuri de acest gen și dau o notă de maturitate în gândirea gameplayului. Animațiile sunt însă slab lucrate și grafica nu este wow.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte