Zenge, un joc de doar 1 euro (preţ pe Steam Store) este un joc indie lansat pe data de 13 aprilie 2016. Acest joc este unul minimalist care spune povestea lui Eon cu ajutorul unor puzzle-uri şi a muzicii relaxante de fundal.
Capture

Jocul nu are un scop anume, doar să te relaxezi jucându-te. Nu există tutoriale, puncte, mişcări speciale sau stele care trebuiesc culese din anumite puncte. Din momentul în care intri în joc nu o să ai parte de nimic în afară de primul puzzle. Poţi observa că jocul este făcut în Unity Personal Edition, creatorii lui fiind Michal „Hamster” Pawlowski (programare) şi Konrad Januszewski (cel care a făcut desenele).

Dacă ai de gând să apeşi butonul ESC o să faci cea mai mare greşeală pentru că te scoate din joc. Asta este unul dintre puţinele minusuri pe care le are jocul. Ca să intri în meniul jocului trebuie să cauţi pe ecran un cerc care te va trimite către harta cu toate nivelurile şi poţi opri / activa sunetul sau muzica.

3

Dificultatea nivelelor creşte pe parcursul jocului, piesele având şansa să nu intre tot timpul în puzzle deoarece sunt blocate de alte piese care au fost deja puse. Cele 70 de niveluri ale lui Zenge sunt făcute să te relaxeze dar şi să îţi pună mintea la contribuţie, făcându-te să doreşti să îi afli povestea lui Eon în totalitate.

699045_orig

Grafica din Zenge este una ok, luând în calcul faptul că este un joc de tip puzzle, totul fiind simplu dar frumos detaliat, lucruri mărunte fiind frumos finisate.

Muzica de fundal este una relaxantă, comprimandu-se perfect pe nivelurile respective, făcând jucătorul să nu se enerveze pentru că nu a găsit traseul corect pentru piesele din puzzle.

6839430_orig

Un model de puzzle la început arată cam aşa, numărul pieselor crescând pe parcursul celor 70 de niveluri.

puzzle

În mare, jocul este unul ok, nu are chestii sofisticate sau challenge-uri care trebuiesc îndeplinite. Totul ţine doar de terminarea unor puzzle-uri pentru a afla o poveste frumoasă. Recomand să îl jucaţi.

Lasa un comentariu
Zenge Review
Grafica9
Sunet10
Poveste7
8.7Scor
Reader Rating: (3 Votes)
7.5
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte