Zombie Wars: Invasion Review
Gameplay6
Grafică5
Sunet3
4.7Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Ieri s-a lansat pe Steam un nou joc de tip tower defense, Zombie Wars: Invasion. Creat de DNZY Games, se anunța a fi un joc drăguț, ieftin și bun, cu multă acțiune și cu o temă interesantă. Noi am avut ocazia să îl testăm cu 2 zile înainte de lansare și, din păcate, nu am fost prea încântați de ceea ce am găsit.

Zombie Wars: Invasion se prezintă ca un joc care îți dă dependență și vine cu o mulțime de lucruri noi, precum turnuri variate, abilități unice, inamici diferiți și lupte epice, care te vor ține în priză cu orele. Grafica se anunța a fi desenată asemănător desenelor animate, cu elemente moderne și mulți zombi. Vă voi spune în continuare ce am găsit noi, de fapt în acest joc.

Gameplay

Zombie Wars: Invasion se joacă ca orice alt tower defense. Spre surprinderea mea, nu am găsit niciun fel de poveste atașată acestui joc. Nu e greu e înțeles, trebuie să omori niște zombi și să aperi populația umană, probabil. Când începi jocul, ești plasat pe hartă, în primul punct de conflict. Ai la dispoziție două turnuri la început și ai valuri de zombi care vin spre tine. Primul nivel are rol de tutorial și îți prezintă diferitele turnuri pe care le poți construi și inamicii. Fiecare nivel îți deblochează un nou turn și un nou inamic. Acțiunea e standard pentru un tower defense, ai zone predestinate unde îți poți plasa turnurile, iar inamicii vind din unul sau două locuri de pe hartă.

ss_55c85eea08c84f5720a9895483de82d1354302c4

În total, ai la dispoziție 6 turnuri, pe care le deblochezi în funcție e cum înaintezi în nivele. După câteva nivele poți debloca și unele upgrade-uri la turnuri și abilități noi. Turnurile diferă prin rol și putere de atac. Ai un turn în care este plasat un soldat și trage cu mitraliera, altul care încetinește adversarii, unul care aruncă cu foc, altul care dă cu bombe și așa mai departe. Inamicii sunt zombi. Mai mici și mai mari, unii inofensivi și alții cu putere mare de distrugere.

ss_5204dab44c1cc88ef0b1e9c8cb5d952161cb4ad4

Ceea ce m-a deranjat cel mai mult la joc a fost impresia de superficialitate lăsată de nivele. De exemplu, la început, ai niște zombi clasici care vin pe tine, cu gândul să-ți mănânce creierul. Al doilea zombi care îți este introdus e o fetiță, care apare ca inofensivă și trebuie ucisă doar pentru că e zombi. Apoi apar unii rapizi, care nu fac nimic, doar fug repede și apoi apare un fel de păianjen, imun la foc, dar vulnerabil la orice altă armă. Impresia pe care am avut-o când l-am jucat a fost aceea de joc realizat fără prea mult interes acordat detaliilor. Unele elemente nici măcar nu se leagă și mi se par puerile.

ss_acb32d635bae2e2537c1643ab37a36cd086598b6

Comparând cu un titlu similar pe care l-am testat în urmă cu 2 luni, Evil DefendersZombie Wars: Invasion pare o încercare eșuată de a copia elementele clasice ale unui tower defense și nu depășește această condiție cu nimic. Mai mult, nivelele sunt mult prea ușoare și se pretează mai mult copiilor poate, cu toate că tema nu este una care se pretează pentru aceștia. Nivelele sunt bine configurate, dar puterile sunt disproporționate, inamicii mari care ar trebui să pună probleme nu se ridică la nivelul așteptărilor, iar cei mici se strecoară prin locuri prin care nu ar trebui să treacă. Cele 24 de nivele ale jocului pot fi trecute în câteva ore de joc maxim.

ss_bfc651beb6390ed7f0a0ac6140dba9970faa9d00

Grafică și sunet

Grafica și tema jocului seamănă mult și pare adaptată după Plants vs Zombies, însă după ce treci de imaginea de fundal lucrurile se schimbă. Zombii sunt desenați decent, dar, măcar în titlul amintit mai devreme, când omorai un zombi mai aveai câte o animație, ba îi cădea o mână, capul sau pălăriile. Aici, pur și simplu cad adversarii. Nici turnurile nu sunt animate corespunzător și nici soldații. De exemplu, ai un soldat pe care îl poți pune pe drum. Acesta stă și trage în lateral, de oriunde ar veni inamicii și îi ucide și pe cei de sus și pe cei de jos. Practic, animațile sunt realizate ca pentru un joc de tip platformer, fără niciun fel de mișcare și adaptare pe verticală.

ss_120053317e1caee93cddfcebfb0b44a951465979

Această grafică dă impresia unui joc de acum mulți ani, când nu erau posibilități de a realiza creații moderne. Sunetul, care ar trebui să dea un nivel de profunzime și de distracție jocului, este lipsit de substanță. Din nou, în comparație cu Plants vs Zombies, sunetul nu este antrenant și nici măcar nu dă o notă de amuzament. Comparând cu Evil Defenders, acesta prezintă multe lipsuri.

Concluzie

Zombie Wars: Invasion este un tower defense clasic, cu o temă de zombi, care ar trebui să aibă măcar o notă de umor. Din păcate, eu am găsit mai multe minusuri decăt lucruri pozitive. Singurul plus pe care l-aș da jocului este prețul, care este de 2,99€, care este mic și îți permite să joci un mic joc de strategie. Jocul este simplist, grafica este rudimentară și sonorul nu îi aduce nicio tentă de distracție jocului.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte